Premierul polonez îl acuză pe Macron de "antipatie" față de țările din Europa Centrală

Premierul polonez îl acuză pe Macron de "antipatie" față de țările din Europa Centrală
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2017

Premierul polonez Beata Szydlo l-a acuzat pe președintele francez Emmanuel Macron de „antipatie” față de țările din Europa Centrală, după ce liderul de la Elysee a acuzat implicit aceste state că tratează UE drept un „supermarket”, relatează Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Polonia este deschisă la cooperare cu Franța. Dar acest lucru va depinde de președintele Macron, dacă vrea să își etaleze în presă antipatia față de țările din Europa Centrală sau dacă vrea să vorbească de fapte”, a avertizat șefa Guvernului de la Varșovia, în marja summitului UE, scrie News.ro.

„Este bine să vorbești de fapte și să nu te servești de remarce bazate pe stereotipuri”, a adăugat ea.

UE prelungește cu 6 luni sancțiunile impuse Rusiei în criza din Ucraina CITEȘTE ȘI UE prelungește cu 6 luni sancțiunile impuse Rusiei în criza din Ucraina

Szydlo a reacționat astfel la un interviu acordat de Macron unui număr de opt ziare europene și publicat joi, în care a criticat „unii lideri europeni care întorc spatele Europei”.
„Europa nu este un supermarket. Europa este un destin comun”, a subliniat el.

Liderul de la Elysee a pledat astfel pentru „promovarea unei Europe care să meargă spre mai bine pe plan economic și social”, menționând chestiunea controversată a angajaților detașați. El a sugerat că această problemă a stat și la baza Brexit.

„Munca prin detașare duce la situații ridicole. Credeți că pot explica clasei de muncă franceze că se închid companiile din Franța pentru a merge în Polonia pentru că este mai ieftin și că la noi companiile angajează polonezi, pentru că sunt plătiți mai puțin? Acest sistem nu funcționează corect”, a subliniat Macron.

Această înfruntare între președintele francez și premierul polonez intervine pe fondul fricțiunilor privind reforma Directivei pentru angajații detașați, prezentată în martie 2016 de Comisia Europeană. Parisul vrea înăsprorea normelor, însă statele din est sunt reticente față de orice schimbare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
macron
beata szydlo