FOTO Peugeot lansează propriul pick-up după o pauză de 12 ani

FOTO Peugeot lansează propriul pick-up după o pauză de 12 ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2017

Peugeot își lansează propriul pick-up, după o pauză de 12 ani. Modelul va fi fabricat în Tunisia și are la bază un vehicul produs în China, sub licență Nissan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Peugeot a prezentat oficial noul său pick-up, revenind astfel într-un segment pe care l-a abandonat în 2005, când a oprit producția lui 504 pick-up. Noul vehicul va avea la bază un model realizat în China de partenerii și acționarii PSA Group, Dong Feng, vehicul care a fost dezvoltat, la rândul său, de chinezi și partenerii de la Nissan, sub numele ZNA Rich.

Noul Peugeot Pick-Up vine să concureze pe o piață din ce în ce mai aglomerată, dat fiind faptul că aproape toate mărcile europene și-au lansat propriul model pick-up, pe care altădată se manifestau nestingheriți japonezii și americanii.

Tehnic vorbind, Peugeot Pick-Up este un pick-up Double Cab, construit clasic, pe șasiu, cu punte spate rigidă și arcuri lamelare (în foi), fiind destinat fără discuție celor care au nevoie pentru business-ul lor de un automobil solid, dispus la efort, cu mai puțin confort. Are o lungime de 5.08 metri, din care bena are 1,40 metri (1.39 metri lățime), mai puțin decât alte modele concurente, având o sarcină utilă de 815 kg. Garda la sol este de 21 sau 21,5 cm, în funcție de versiune.

Motorul pe care se va baza este un diesel de 2.5 litri, 115 CP, de origine Nissan, care va fi acompaniat de o cutie în 5 trepte, cu reductor pentru versiunile 4x4.

Dintre echipările standard anunțate amintim aer condiționat manual, CD cu priză USB, două airbaguri, echipamente de bază, deoarece pickup-ul este destinat deocamdată peițelor din Africa și Magreb, acolo unde Peugeot are o poziție solidă, iar cererea pentru astfel de vehicule utilitare este foarte mare. 

FOTO Peugeot lansează propriul pick-up după o pauză de 12 ani

FOTO Peugeot lansează propriul pick-up după o pauză de 12 ani

viewscnt
Afla mai multe despre
peugeot
pick-up