Presa maghiară: Forintul s-a depreciat substanțial chiar și față de valutele din Europa Centrală. Ministrul de finanțe susține că forintul este victima sancțiunilor impuse de Bruxelles

Presa maghiară: Forintul s-a depreciat substanțial chiar și față de valutele din Europa Centrală. Ministrul de finanțe susține că forintul este victima sancțiunilor impuse de Bruxelles
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2022

Săptămâna trecută au fost zile în care un euro a trecut de 400 de forinți. În luna martie, într-o situația similară, ministrul de finanțe, MihályVarga, a afirmat că forintul este victima sancțiunilor impuse de autoritățile de la Bruxelles, transmite publicația 444.hu, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totuși, valutele țărilor UE învecinate nu s-au devalorizat atât de mult. Zlotul polonez a scăzut cu numai 2%, iar leul românesc și kuna croată s-au devalorizat cu mai puțin de 1%.

Cu opțiuni de călătorie drastic limitate din cauza războiului, turiștii ruși sunt trimiși în vacanță...în Siberia CITEȘTE ȘI Cu opțiuni de călătorie drastic limitate din cauza războiului, turiștii ruși sunt trimiși în vacanță...în Siberia

Coroana cehească a făcut notă discordantă, deoarece s-a apreciat față de euro, comparativ cu cursul mediu din anul trecut. Potrivit calculelor portalului Bankmonitor, în acest an, un concediu de vară pentru o familie de trei persoane costă cu 150.000 de forinți mai mult decât anul trecut.

60% din această creștere a fost cauzată de deprecierea forintului. În momentul în care nu va mai exista moratoriul referitor la credite, sute de mii de persoane care au împrumuturi cu rate variabile vor avea de ce să fie îngrijorate: banca centrală va majora dobânzile, din cauza inflației.

Cine profită de pe urma unui forint slab? Printre alții, marile companii care produc pentru export, ca de exemplu uzinele de automobile, care datorită deprecierii forintului își vor reduce cheltuielile din Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
forint
ungaria