Presa maghiară ironizează Guvernul de la București: Stoparea angajărilor la stat în stil românesc

Presa maghiară ironizează Guvernul de la București: Stoparea angajărilor la stat în stil românesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2022

În România, măsura de stopare a locurilor de muncă din posturile publice se aplică într-un mod aparte: de la data introducerii măsurii, angajarea de noi cadre în administrație continuă fără opriri, scrie publicația maghiară NAPI GAZDASÁG, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la introducerea stopării din partea Guvernului României a noilor angajări, instituțiile de stat au publicat peste 300 de anunțuri de concursuri. Măsura de stopare a angajărilor a intrat în vigoare la 1 iulie, însă în cazurile în care exista deja anterior o decizie privind crearea de noi locuri de muncă, acestea au putut și pot fi ocupate, potrivit regulii.

VIDEO Lecția de geografie cu Vladimir Putin: Rusia, nu Japonia, este „Țara Soarelui Răsare” CITEȘTE ȘI VIDEO Lecția de geografie cu Vladimir Putin: Rusia, nu Japonia, este „Țara Soarelui Răsare”

Profit.ro a anunțat recent că, invocând inclusiv "siguranța alimentară", Guvernul va permite majorarea salariilor și angajări la companiile de stat fără venituri din activitatea principală în ultimii 2 ani.

Portalul posturi.gov.ro a publicat între 1 iulie și 31 august cel puțin 300 de anunțuri de locuri de muncă. Pe site-ul ANFP, prin intermediul căruia continuă de asemenea angajările în sfera publică, au fost anunțate doar pe 1 septembrie 13 noi posturi.

Autoritatea Vamală din România a emis la 31 august un comunicat în care informează presa despre intenția de a angaja 194 de persoane pentru o perioadă determinată.

Bogdan Lari Mihei, președintele autorității a precizat în răspunsul său că angajările se fac pe baza hotărârii guvernamentale de urgență 103/2022, iar dispoziția despre stoparea angajărilor nu se referă la posturile anunțate.

Anul trecut cheltuielile salariale ale angajaților publici au însumat 112 miliarde lei, cu 60% mai mult decât în 2017. În același interval de timp PIB-ul României a crescut cu doar 38%, cu alte cuvinte salariile funcționarilor publici constituie o povară tot mai mare pentru bugetul de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
angajati