Rusia a impus sancțiuni „permanente” împotriva actorilor Ben Stiller și Sean Penn

Rusia a impus sancțiuni „permanente” împotriva actorilor Ben Stiller și Sean Penn
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2022

Ministerul rus de Externe a anunțat că a impus sancțiuni împotriva a 25 de oficiali americani și „personalități culturale”, printre care cunoscuții actori Ben Stiller și Sean Penn, relatează Interfax.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Ca răspuns la sancțiunile personale în continuă extindere împotriva cetățenilor ruși de către administrația Biden (...) este introdusă o interdicție permanentă de intrare în Federația Rusă la adresa unor oficialități de rang înalt, reprezentanți ai comunităților de afaceri și experți, precum și personalități culturale”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului de Externe de la Moscova, scrie Hotnews.ro.

GRAFIC Locuințele devin tot mai greu accesibile românilor. O parte din cerere a devenit nebancabilă. În schimb, casele de lux sunt vândute cu banii jos CITEȘTE ȘI GRAFIC Locuințele devin tot mai greu accesibile românilor. O parte din cerere a devenit nebancabilă. În schimb, casele de lux sunt vândute cu banii jos

Printre oficialii sancționați de Rusia se numără secretarul american al Comerțului Gina Raimondo și trei adjuncți ai săi. Noua listă de persoane sancționate conține 25 de nume, Interfax amintind că numărul total al cetățenilor americani împotriva cărora a impus sancțiuni a ajuns acum la 1.073 de persoane.

Rusia a anunțat încă de pe 15 martie că va impune sancțiuni împotriva președintelui american Joe Biden și a mai multor oficiali din cabinetul său dar a trecut inițial greșit numele liderului de la Casa Albă.

Ministerul rus de Externe a subliniat din nou luni că „acțiunile ostile ale autorităților americane” vor continua să primească „un răspuns hotărât” din partea Moscovei.

De ce a impus Rusia sancțiuni împotriva lui Ben Stiller

Deși nu a justificat individual fiecare nume pe care l-a inclus luni pe lista de sancțiuni, este probabil ca ministerul rus al Externelor să îl fi sancționat pe Ben Stiller din cauza unei vizite pe care acesta a efectuat-o în luna iunie la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Stiller a efectuat vizita în calitate de ambasador al bunăvoinței pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

„Ești eroul meu”, i-a spus Ben Stiller liderului de la Kiev. „Ai renunțat la cariera de actor pentru asta”, a continuat el, Zelenski răspunzându-i în schimb nu a renunțat la o carieră „la fel de bună ca a ta”. Înainte de a intra în politică Volodimir Zelenski a fost cunoscut pentru interpretarea rolului principalîn cel mai popular serial de comedie difuzat în Ucraina.

Ben Stiller, la rândul său cunoscut pentru interpretarea unor roluri în comedii, a declarat în timpul vizitei că „este greu să înțelegi ce se întâmplă aici, dacă nu ai fost aici”. Înainte de vizita efectuată la Kiev actorul american a fost la Irpin, localitate în care soldații ruși au comis mai multe masacre, și în satul Makariv.

„Un lucru este să vezi această distrugere la televizor sau pe rețelele de socializare. Alt lucru este să vezi totul cu proprii tăi ochi", a mai spus el Ben Stiller.

Sean Penn face un documentar despre războiul din Ucraina

Încă de pe 25 februarie, a doua zi a invaziei rusești, s-a aflat că Sean Penn, un alt actor cunoscut de la Hollywood se află la Kiev pentru a filma un documentar despre „operațiunea militară specială” declanșatăde Vladimir Putin.

El a fost fotografiat printre participanții la o conferință de presă guvernamentală de la Kiev și a fost văzut întâlnindu-se cu președintele Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe contul de Instagram al șefului de stat ucrainean.

„Regizorul a venit special la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele care se desfășoară în Ucraina și în calitate de realizator de documentar pentru a spune lumii adevărul despre invazia Rusiei în țara noastră”, se arăta într-un mesaj postat postat pe site-ul președinției ucrainene.

„Astăzi, Sean Penn se numără printre cei care susțin Ucraina fiind în Ucraina. Țara noastră îi este recunoscătoare pentru o asemenea demonstrație de curaj și onestitate”, a adăugat acesta.

Penn a numit invazia „o greșeală brutală și îngrozitoare” și a afirmat că „dacă nu renunță, domnul Putin va face cea mai îngrozitoare greșeală”.

La începutul lunii martie Penn a plecat din Ucraina, alăturându-se valului de ucraineni care s-au refugiat în Polonia învecinată din cauza invaziei rusești.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ben stiller
sean penn