Președintele Belarusului a amenințat să "țintească capitale" din Occident

Președintele Belarusului a amenințat să "țintească capitale" din Occident
scris 3 iul 2022

Președintele belarus Alexandru Lukașenko s-a folosit de un discurs pentru a amenința cu represalii militare pe oricine îi atacă țara, pe măsură ce tensiunile legate de războiul din Ucraina vecină rămân ridicate, potrivit dpa și AFP.

Vorbind în ajunul sărbătoririi Zilei Independenței a țării, Lukașenko a spus că a ordonat forțelor sale armate să vizeze "centrele de decizie" ale capitalelor occidentale în cazul unei atac asupra Belarusului, adăugând: "Nu ne atinge - și nu te vom atinge", potrivit agenției de presă de stat Belta.

De la atacul Kremlinului contra Ucrainei, pe 24 februarie, Belarus a servit drept bază pentru forțele ruse, potrivit News.ro.

"Suntem provocați", a lansat el, amenințând să riposteze "imediat" la orice atac al inamicului contra teritoriului Belarusului", un mesaj destinat Kievului și Occidentului.

În ciuda faptului că Rusia a fost cea care a invadat Ucraina, Moscova și aliatul său Minsk au încercat în repetate rânduri să se portretizeze ei înșiși în victime ale presupusului Occident ostil și ale politicilor NATO.

Au existat temeri că Belarus ar putea intra oficial în război alături de Rusia de când a început conflictul în Ucraina, Lukașenko recunoscând că rachetele rusești au fost lansate asupra Ucrainei de pe teritoriul Belarusului în primele săptămâni ale invaziei.

Norvegia promite Ucrainei un ajutor suplimentar de 1 miliard de euro. Zelenski: Nu vom uita! CITEȘTE ȘI Norvegia promite Ucrainei un ajutor suplimentar de 1 miliard de euro. Zelenski: Nu vom uita!

La summitul de două zile de la Madrid, la începutul acestei săptămâni, NATO a decis să-și întărească semnificativ flancul estic și să înceapă procesul de admitere a Finlandei și a Suediei în alianța de apărare.

Președintele rus Vladimir Putin și-a anunțat apoi intenția de a răspunde unui posibil transfer al soldaților NATO în Finlanda cu desfășurări proporționale de trupe rusești în regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru lukasenko
razboi