Prețul gazelor naturale în Bulgaria ar putea scădea cu 18%

Prețul gazelor naturale în Bulgaria ar putea scădea cu 18%
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2024

Comisia de reglementare în domeniul Energiei din Bulgaria (EWRC) examinează propunerea furnizorului de gaze Bulgargaz de scădere a prețului gazelor naturale cu 18%, în martie, comparativ cu februarie, transmit BTA și Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la 1 martie, noul preț al gazelor ar urma să se situeze la aproximativ 58 leva per MWh. Tariful, care nu include accizele și TVA, vine pe fondul scăderii cotațiilor la gaze în Europa, scrie Agerpres.

Sameday intenționează să își tripleze investițiile în Bulgaria CITEȘTE ȘI Sameday intenționează să își tripleze investițiile în Bulgaria

Bulgargaz va notifica EWRC în legătură cu estimarea sa finală la 1 martie, urmând să țină seama de cotațiile la gaze pe piața internațională și de cursul de schimb leva/dolar din 29 februarie.

Tot la 1 martie, Comisia de reglementare în domeniul Energiei din Bulgaria va stabili prețul final al gazelor pentru martie.

Dacă va fi aprobată, scăderea prețului gazelor naturale va reprezenta o veste bună pentru gospodării și companii, care se confruntă cu dificultăți economice, și va reprezenta un pas înainte spre o mai mare accesibilitate a energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
pret
bulgaria