Producătorul german de arme Rheinmetall va oferi Ucrainei 88 de tancuri de luptă uzate

Producătorul german de arme Rheinmetall va oferi Ucrainei 88 de tancuri de luptă uzate
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2022

Producătorul german de arme Rheinmetall s-a oferit să vândă Ucrainei 88 de tancuri de luptă Leopard uzate, conform documentelor obținute de agenția dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Se pare că oferta include și pregătirea militarilor în Germania, pregătire pentru reparații, piese de schimb, o bază de service și muniție, scrie News.ro.

Mii de modele Moskvich, Wartburg și Trabant, încă în uz în Ungaria CITEȘTE ȘI Mii de modele Moskvich, Wartburg și Trabant, încă în uz în Ungaria

Cotidianul conservator german Die Welt a anunțat primul informația privind o potențială vânzare. Potrivit ziarului, a fost solicitată aprobarea pentru livrare săptămâna trecută la Ministerul Economiei.

Guvernul german a primit și o altă cerere de la Rheinmetall pentur a putea livra către Ucraina 100 de blindate Marder. Purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Hebestreit a spus că o decizie va fi luată în curând.

Die Welt mai relatează că firma de armament Krauss-Maffei Wegmann (KMW) vrea să livreze și 100 de obuziere autopropulsate.

Țările de Jos vor de asemenea să livreze aceste piese de artilerie grea, care pot lovi ținte la o distanță de 40 de kilometri.

Până acum, guvernul federal a promis doar ajutor pentru formare și muniție pentru aceste obuziere.

Livrarea directă a tancurilor din Germania către Ucraina este controversată în coaliția tripartită a cancelarului Olaf Scholz.

viewscnt
Afla mai multe despre
rheinmetall
tancuri