Moskvich a intrat în premieră în topul celor mai vândute mașini din Rusia

Moskvich a intrat în premieră în topul celor mai vândute mașini din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2023

Marca rusă Moskvich, care datează din era sovietică, a intrat în noiembrie, pentru prima dată, pe lista cu cele mai bine vândute 10 mărci din Rusia, au arătat datele agenției de analiză ruse Autostat, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Vânzările de autoturisme noi în Rusia au crescut în noiembrie cu 113% de la un an la an, la 109.706 vehicule, a declarat Autostat, citând date de la partenerul său PPK, scrie News.ro.

Bitcoin a depășit 43.000 de dolari pe unitate, prima oară din aprilie 2022 CITEȘTE ȘI Bitcoin a depășit 43.000 de dolari pe unitate, prima oară din aprilie 2022

Vânzările își revin de la o scădere cauzată de sancțiuni și de plecarea producătorilor de mașini occidentali în 2022.

Producția Moskvich a fost relansată anul acesta, la o fabrică din Moscova.

Statul rus a achiziționat fabrica de la Renault, anul trecut ,pentru o rublă simbolică, deoarece producătorul francez de mașini a părăsit piața după invadarea Ucrainei de către Moscova.

Surse au declarat pentru Reuters că modelul Moskvich 3 este un JAC Sehol X4 asamblat la Moscova, folosind kituri achiziționate de la un partener chinez.

Moskvich a fost pe locul nouă în topul celor mai vândute mașini în noiembrie, vânzând 1.910 de unități. pentru o cotă de piață de 1,7%.

Pe parcursul celor 11 luni din ianuarie până în noiembrie, au fost vândute 10.676 de mașini Moskvici, arată datele.

VIDEO Pasajul Europa Unită a fost deschis CITEȘTE ȘI VIDEO Pasajul Europa Unită a fost deschis

Lada, cea mai populară mașină din Rusia, a fost lider în noiembrie, cu 32.651 de mașini vândute și o cotă de piață de 29,8%.

Mașinile chinezești dețin majoritatea celorlalte poziții de pe listă, înlocuind mărcile europene și japoneze.

Vânzările de mașini din China par să fi atins un vârf la peste 56% din piață, pe măsură ce producția internă a Rusiei își revine după exodul producătorilor de automobile occidentali, arată datele Autustat.

Potrivit Autostat, în Rusia au fost vândute 939.254 de autoturisme noi în ultimele 11 luni, în creștere cu aproape 65% față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
moskvich
masini
rusia