Recep Tayyip Erdogan anunță că a convenit cu Vladimir Putin să creeze un ”hub al gazelor” în Turcia

Recep Tayyip Erdogan anunță că a convenit cu Vladimir Putin să creeze un ”hub al gazelor” în Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2022

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că a convenit cu omologul său rus Vladimir Putin să creeze un ”hub al gazelor” în Turcia, potrivit presei de stat ruse, citată de The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adresându-se membrilor partidului său AK în Parlament, Erdogan l-a citat pe  președintele rus Vladimir Putin, care a afirmat că Europa își poate obține aprovizionarea cu gaze de la hub-ul din Turcia, în contextul în care livrările Rusiei către Europa au fost întrerupte din cauza sancțiunilor și scurgerilor care au afectat gazoductele Nord Stream, scrie News.ro.

Ungaria a inaugurat cel mai mare terminal feroviar intermodal din Europa CITEȘTE ȘI Ungaria a inaugurat cel mai mare terminal feroviar intermodal din Europa

Cei doi lideri au discutat despre crearea hub-ului de gaze la o întâlnire în persoană săptămâna trecută în capitala Kazahstanului, Astana.

De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat pe contul de Twitter că a discutat cu liderul turc.

Zelenski a spus că i-a mulțumit lui Erdogan pentru sprijinul ”neclintit” al Turciei privind integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, precum și ”rolul special” în exportul cerealelor din Marea Neagră și ”interacțiunea din sfera securității”.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
rusia
turcia