Rubla rusească s-a apreciat, în pofida sancțiunilor anunțate de UE

Rubla rusească s-a apreciat, în pofida sancțiunilor anunțate de UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2022

Rubla rusească a recuperat marți pierderile inițiale, apreciindu-se până la un curs de 61 de ruble pentru un dolar, în condițiile în care restricțiile asupra mișcărilor de capital au contracarat îngrijorările cu privire la noile sancțiuni europene impuse Rusiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liderii statelor UE au convenit luni seara, în principiu, o diminuare cu 90% a importurilor de petrol din Rusia până la finele anului precum și alte sancțiuni, inclusiv eliminarea celei mai mari bănci rusești, Sberbank, din sistemul SWIFT, în ideea de a pedepsi Moscova pentru intervenția sa în Ucraina, scrie Agerpres.

CONFIRMARE S Immo, proprietarul Sun Plaza, cumpără Expo Business Park de la Portland Trust. Cea mai mare tranzacție imobiliară încheiată în România în acest an CITEȘTE ȘI CONFIRMARE S Immo, proprietarul Sun Plaza, cumpără Expo Business Park de la Portland Trust. Cea mai mare tranzacție imobiliară încheiată în România în acest an

În jurul orei 9:49 GMT, rubla rusească s-a apreciat cu 1,6% în raport cu dolarul american care era cotat la 61,23 ruble, revenindu-și de la un minim de 63,46 ruble atins anterior.

"Se pare că moneda rusească va putea să se apropie de pragul de 60 de unități pentru un dolar până la finele zilei", susțin analiștii de la Sberbank CIB.

În raport cu moneda euro, rubla rusească s-a apreciat cu 3,4%, până la un curs de 62,10 ruble pentru un euro, după ce miercurea trecută a urcat până la cel mai bun curs din ultimii șapte ani, de 57,10 ruble pentru un euro, în condițiile în care apropierea termenului pentru plata taxelor a determinat multe companii orientate spre export să schimbe valută pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale.

Susținută de restricțiile asupra mișcărilor de capital, rubla rusească a devenit moneda cu cele mai bune performanțe la nivel mondial în acest an. În plus, noile condiții care cer clienților europeni să schimbe valuta în ruble atunci când plătesc pentru gazele naturale au susținut, de asemenea, moneda rusească.

În schimb, indicii bursieri din Rusia au înregistrat evoluții mixte. Indicele denominat în dolari RTS a stagnat la 1.215,6 puncte, în timp ce indicele denominat în ruble MOEX era în scădere cu 1,5%, până la 2.363,9 puncte.

Titlurile Sberbank, cea mai mare bancă comercială rusească, au înregistrat performanțe mai slabe decât indicele principal, cu o contracție de 1,9%, după ce UE a decis să elimine banca din sistemul de mesagerie SWIFT. Cu toate acestea, banca rusească susține că această excludere nu îi va afecta operațiunile.

viewscnt
Afla mai multe despre
rubla
rusia