Rusia a cerut Google să nu mai distribuie amenințări împotriva rușilor pe Youtube

Rusia a cerut Google să nu mai distribuie amenințări împotriva rușilor pe Youtube
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2022

Rusia a cerut vineri ca Google, divizie a grupului Alphabet, să înceteze să distribuie ceea ce a numit amenințări împotriva cetățenilor ruși pe platforma sa de partajare a videoclipurilor YouTube, o solicitare care ar putea prevesti o blocare totală a serviciului pe teritoriul Rusiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Google din Rusia nu au răspuns la o solicitare de comentarii trimisă prin e-mail. Reprezentanții Google din afara Rusiei nu au răspuns imediat, informează News.ro.

Autoritatea de reglementare, Roskomnadzor, a spus că reclamele de pe platformă cer suspendarea sistemelor de comunicații ale rețelelor feroviare din Rusia și Belarus și că diseminarea lor este o dovadă a poziției anti-ruse a gigantului tehnologic american.

Roskomnadzor nu spus ce conturi au publicat reclamele.

”Acțiunile administrației YouTube sunt de natură teroristă și amenință viața și sănătatea cetățenilor ruși. Roskomnadzor se opune categoric unor astfel de campanii de publicitate și cere ca Google să nu mai difuzeze videoclipuri anti-Rusia cât mai curând posibil”, a spus autoritatea de reglementare.

Aceasta este cel mai recent conflict între Moscova și firmele străine de tehnologie în legătură cu Ucraina.

YouTube, care a blocat mass-media rusă finanțată de stat la nivel global, este supus unei presiuni puternice din partea autorităților de reglementare a comunicațiilor din Rusia și a politicienilor.

Revoltată de faptul că Meta Platforms le permite utilizatorilor rețelelor sociale din Ucraina să posteze mesaje precum ”Moarte invadatorilor ruși”, Moscova a blocat Instagram în această săptămână, oprind deja accesul la Facebook din cauza a ceea ce spune că sunt restricții ale platformei pentru mass-media rusă.

Presa de știri rusă, care include și agenția de presă RIA și Sputnik, a citat o sursă anonimă spunând că YouTube ar putea fi blocat săptămâna viitoare sau chiar vineri.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a scris vineri o critică acerbă la adresa firmelor străine de social media, menționând atât Meta, cât și YouTube, dar a dat de înțeles că ușa care duce la posibila lor revenire pe piața rusă va fi lăsată întredeschisă.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
youtube
google
alphabet