Rusia a înghețat contul postului Radio Europa Liberă

Rusia a înghețat contul postului Radio Europa Liberă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2021

Rusia a înghețat contul deținut la o bancă din Moscova de postul Radio Europa Liberă/Libertatea (Radio Free Europe/Radio Liberty - RFE/RL), în urma amenzilor repetate aplicate acestuia pentru încălcarea legii privind ''agenții străini'', a anunțat vineri acest post de radio, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform respectivei legi, aplicabile de asemenea ONG-urilor și altor organizații, mass-media susținute financiar din străinătate trebuie să se înregistreze ca ''agenți străini''. Aceste mass-media trebuie să includă mențiunea 'agent străin' în publicațiile lor și să-și declare cheltuielile și finanțările, arată Agerpres.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Executori judecătorești au efectuat un control la biroul din Moscova al Radio Europa Liberă/Libertatea și au notificat acest post cu privire la inițierea procedurilor legale în urma neachitării amenzilor aplicate pentru încălcarea acelei legi.

Autoritățile ruse au somat luna trecută Radio Europa Liberă/Libertatea, post finanțat de Washington, să-și plătească amenzile pe care le-a primit pentru nerespectarea obligațiilor ce rezultă din statutul său de "agent străin", sub sancțiunea unei posibile blocări a acestui post în Rusia.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Somația a venit după ce postul Radio Europa Liberă/Libertatea, care acoperă inclusiv activitățile opoziției ruse și deține o antenă și un site în limba rusă, a fost condamnat la plata a 71,5 milioane de ruble (circa 775.000 de euro), în urma a numeroase decizii ale justiției date în procese inițiate de Agenția Federală pentru Supravegherea Comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
europa libera