Rusia amendează TikTok

Rusia amendează TikTok
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2022

Rusia a amendat TikTok pentru că nu a șters conținut ce încalcă legile ruse privind "propaganda LGBT" și serviciul de streaming Twitch pentru găzduirea unui interviu video cu o personalitate politică ucraineană despre care Moscova a spus că conținea informații "fake", relatează marți Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Niciuna dintre companii nu a răspuns imediat unei cereri Reuters de comentariu. Interfax a relatat că un reprezentant TikTok în sala de judecată a insistat ca procedura să fie încheiată, fără a oferi detalii suplimentare, scrie Agerpres.

Medima Health atrage finanțare de la un nou fond de investiții. Exit parțial pentru Morphosis CITEȘTE ȘI Medima Health atrage finanțare de la un nou fond de investiții. Exit parțial pentru Morphosis

Amenzile marchează cel mai recent pas în lunga dispută a Moscovei cu Big Tech, cu penalități pentru conținut, cereri legate de stocarea datelor și unele interdicții absolute.

TikTok, deținut de compania IT ByteDance din Beijing, a fost amendat cu 3 milioane de ruble (51.000 de dolari) de către Curtea districtului Taganski din Moscova.

Potrivit agențiilor de presă ruse, cazul împotriva TikTok s-a bazat pe acuzații conform cărora compania "promova valori non-tradiționale, LGBT, feminism și o reprezentare distorsionată a valorilor sexuale tradiționale" pe platforma sa.

Twitch, deținut de Amazon, a fost amendat cu 4 milioane de ruble (68.000 de dolari), a declarat instanța. Potrivit agențiilor de presă, cazul se referă la găzduirea de către Twitch a unui interviu cu Oleksii Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Twitch a fost amendat cu 3 milioane de ruble la începutul acestui an pentru găzduirea unui alt interviu cu Arestovici.

Rusia a adoptat o lege la începutul lunii martie, la scurt timp după ce a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, care interzice "discreditarea" forțelor armate, cu o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. Firmele străine de tehnologie au fost avertizate în legătură cu încălcarea acestei legi.

TASS a relatat marți că Twitch riscă două noi amenzi de până la 8 milioane de ruble pentru că nu a șters ceea ce Rusia consideră ca informații nesigure despre cursul "operațiunii militare speciale" în Ucraina.

Rusia ia în considerare să-și extindă legea existentă privind "propaganda gay", adoptată în 2013 și care interzice oricărei persoane sau entități să promoveze relațiile homosexuale în rândul copiilor. Parlamentarii au susținut că legea ar trebui extinsă pentru a include și adulții, iar amenzile pentru expunerea minorilor la "propaganda LGBT" să fie mărite.

Autoritățile ruse spun că apără moralitatea în fața a ceea ce ele susțin că sunt promovarea valorilor liberale non-ruse de către Occident, dar activiștii pentru drepturile omului afirmă că legea a fost aplicată pe scară largă pentru a intimida comunitatea LGBT din Rusia, amintește Reuters.

Separat, Fundația Wikimedia, care găzduiește enciclopedia online Wikipedia, riscă de asemenea o amendă de 4 milioane de ruble pentru că nu a șters "fake-uri" despre armata rusă, a relatat agenția RIA.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
tiktok