Rusia anunță OFICIAL - Începem o nouă etapă a „operațiunii militare speciale" din Ucraina. Va avea o evoluție semnificativă

Rusia anunță OFICIAL - Începem o nouă etapă a „operațiunii militare speciale" din Ucraina. Va avea o evoluție semnificativă
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2022

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat - în cea de a 55-a zi a războiul declanșat de Vladimir Putin - că Moscova începe „o nouă etapă" a ceea ce numește „operațiunea militară specială" în Ucraina, despre care susține că va avea o „evoluție semnificativă".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Începe o altă etapă a acestei operațiuni (în estul Ucrainei) și sunt sigur că va fi un moment foarte important al întregii operațiuni speciale”, a spus Lavrov într-un interviu pentru postul de televiziune India Today, conform Reuters.

Rusia susține că România s-ar afla printre țările care ar fi trimis cei mai mulți „mercenari\ CITEȘTE ȘI Rusia susține că România s-ar afla printre țările care ar fi trimis cei mai mulți „mercenari" să lupte în Ucraina

Rusia îndeamnă întreaga armată ucraineană să ”depună armele”, iar pe ultimii apărători de la Mariupol să-și înceteze ”rezistența smintită”.

”Nu vă forțați norocul. Luați singura decizie corectă, de a înceta operațiunile militare și a depune armele”, le transmite Ministerul rus al Apărării forțelor ucrainene.

”Ne adresăm tuturor militarilor armatei ucrainene și mercenarilor străini: vă așteaptă o soartă de neinvidiat din cauza cinismului autorităilor de la Kiev”, se arată în comunicat.

"Operațiunea în estul Ucrainei are ca obiectiv, așa cum s-a anunțat deja, eliberarea completă a republicilor Donețk și Lugansk. Această operațiune va continua, următoarea fază a acestei operațiuni începe. Și mi se pare că va fi un moment important al acestei operațiuni speciale", a adăugat Lavrov, primul înalt oficial din Rusia care confirmă public că marea bătălie a Rusiei pentru Donbas a început, notează EFE.

La rândul său, ministrul apărării rus Serghei Șoigu a declarat că forțele ruse pun în aplicare în mod metodic planul "de a elibera republicile populare Donețk și Lugansk" din provincia Donbas, a relatat RIA, citată de Reuters.

Potrivit sursei citate, Șoigu a mai spus că evenimentele din ultimele luni demonstrează cât de important este pentru Rusia să continue să-și perfecționeze armata, arată Agerpres.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate

Forțele armate ale Rusiei și-au lansat luni noapte ofensiva în estul Ucrainei, încercând să străpungă apărarea ucraineană pe aproape întreaga lungime a frontului la primele ore ale zilei de marți.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat într-un mesaj televizat de luni noaptea că Rusia a lansat „Bătălia pentru Donbas” în est și că „o porțiune foarte mare a întregii armate ruse este concentrată acum pe această ofensivă”. „Nu contează câte trupe vor trimite rușii acolo, vom lupta. Ne vom apăra”, a trnsmis acesta, citat de Hotnews.ro.

Andrei Yermak, șeful cancelariei prezidențiale a Ucrainei, a dat la rândul său asigurări că forțele ucrainene vor putea să țină piept ofensivei rusești în această „a doua fază a războiului”.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a declarat marți dimineața că scopul ofensivei rusești este de a captura întregile regiuni Donețk, Luhank și Herson, în timp ce vestul Ucrainei este vizat de atacuri cu rachete.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina