Rusia: Cei care răspândesc informații false despre armată vor avea proprietățile confiscate

Rusia: Cei care răspândesc informații false despre armată vor avea proprietățile confiscate
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2024

Parlamentarii ruși au pregătit un proiect de lege care permite confiscarea banilor și a proprietăților persoanelor care răspândesc "în mod deliberat informații false" despre forțele armate ale țării, a anunțat sâmbătă președintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, a declarat că măsura se va aplica, de asemenea, celor găsiți vinovați de ceea ce el a descris ca fiind "alte forme de trădare". Printre acestea se numără "discreditarea" forțelor armate, solicitarea de sancțiuni împotriva Rusiei sau incitarea la activități extremiste, informează News.ro.

"Toți cei care încearcă să distrugă Rusia, care o trădează, trebuie să se confrunte cu o pedeapsă meritată și să compenseze daunele provocate țării cu prețul propriilor bunuri", a scris Volodin pe Telegram.

VIDEO Putin s-a scufundat într-un bazin cu apă rece ca gheața CITEȘTE ȘI VIDEO Putin s-a scufundat într-un bazin cu apă rece ca gheața

El a declarat că proiectul de lege va fi prezentat luni în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului.

De la trimiterea armatei în Ucraina, în februarie 2022, Rusia a intensificat o campanie de represiune de lungă durată împotriva tuturor formelor de disidență politică. În conformitate cu legile adoptate în luna martie a aceluiași an, discreditarea forțelor armate sau răspândirea de informații false despre acestea sunt deja pedepsite cu pedepse grele cu închisoarea.

Noile măsuri sunt luate în contextul în care în martie sunt alegeri prezidențiale, iar Vladimir Putin, care candidează cu șanse maxime de succes pentru al cincilea mandat prezidențial, vrea o campanie electorală fără disidență.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
duma de stat