Rusia cere ca Polonia să-i plătească 750 de miliarde de dolari drept ”compensații” pentru ”investițiile” făcute de Uniunea Sovietică și „să înapoieze teritoriile primite după al doilea război mondial”

Rusia cere ca Polonia să-i plătească 750 de miliarde de dolari drept ”compensații” pentru ”investițiile” făcute de Uniunea Sovietică și „să înapoieze teritoriile primite după al doilea război mondial”
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2023

Viaceslav Volodin, președintele Camerei inferioare a Parlamentului rus (Duma), a cerut Poloniei compensații pentru „investițiile” pe care Uniunea Sovietică le-a făcut în țară după cel de-al doilea război mondial, relatează Reuters, citată de La Libre Belgique și Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit lui Volodin, Polonia nu există ca stat decât „datorită Rusiei”. El a estimat, într-un discurs, că Polonia „trebuie pedepsită pentru că a trădat amintirea istorică a eliberării de Germania nazistă de către Uniunea Sovietică, comentând o serie de acte ostile față de Moscova.

WhatsApp riscă o amendă în Rusia pentru că nu ar fi șters conținut interzis CITEȘTE ȘI WhatsApp riscă o amendă în Rusia pentru că nu ar fi șters conținut interzis

Șeful Dumei a mers și mai departe, cerând Poloniei „să dea înapoi” teritoriile pe care le-a „primit” după al doilea război mondial. Dar el a estimat și că Rusia ar merita o compensație financiară în schimbul „investițiilor sovietice” realizate pentru reconstrucția Poloniei după război. Potrivit lui, polonezii ar trebuie să plătească 750 de miliarde de dolari Rusiei, ca recunoaștere.

De la începutul războiului din Ucraina, Polonia s-a poziționat alături de Kiev. Pentru Mosocva, este o trădare și drept urmare relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
polonia