Rusia condamnă solicitarea SUA ca RIA Global să se înregistreze ca agent al străinătăți

Rusia condamnă solicitarea SUA ca RIA Global să se înregistreze ca agent al străinătăți
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2018

Solicitarea ca RIA Global să se înregistreze ca agent al străinătății dăunează relațiilor dintre Rusia și SUA, menționează o declarație a Ambasadei Federației Ruse la Washington, citată joi de agențiile de presă oficiale ruse RIA Novosti și TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

'Am aflat miercuri că RIA Global, compania care produce conținut pentru Sputnik, va putea să-și continue activitatea numai dacă se înregistrează ca agent al străinătății. Astfel de măsuri sunt de natură să împiedice activitatea normală a colectivelor de jurnaliști, să devine bază pentru tot felul de restricții, la care toți ați fost martori când canalul RT a rămas fără acreditare în Congres', se afirmă în declarație, potrivit Agerpres.

Legea anti-propagandă, care interzice anumite publicații ruse în Republica Moldova, promulgată de președintele Parlamentului, după ce lui Dodon i-au fost suspendate atribuțiile CITEȘTE ȘI Legea anti-propagandă, care interzice anumite publicații ruse în Republica Moldova, promulgată de președintele Parlamentului, după ce lui Dodon i-au fost suspendate atribuțiile

'Considerăm aceste acțiuni drept inacceptabile. Calificăm aceasta drept o altă lovitură dată relațiilor ruso-americane. Suntem ferm convinși că astfel de pași nu corespund intereselor naționale ale SUA', subliniază ambasada rusă în declarația sa, în care se întreabă retoric dacă va urma o reacție din partea cunoscutelor organizații internaționale de apărare a libertății presei în urma acestor acțiuni ale Washingtonului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ria global
rusia
sua