Rusia consideră că problema Crimeei a fost rezolvată pentru totdeauna

Rusia consideră că problema Crimeei a fost rezolvată pentru totdeauna
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2024

Crimeea și Sevastopolul sunt părți integrante ale Rusiei, iar problema afilierii lor este închisă pentru totdeauna, a declarat, sâmbătă, ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un discurs video cu ocazia celei de-a zecea aniversări a reunificării peninsulei cu Rusia, relatează Tass.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Problema afilierii Crimeei și a Sevastopolului este închisă. Peninsula este parte integrantă a Rusiei", a subliniat diplomatul cu rang înalt, citat de News.ro.

Crimeea are perspective clare de dezvoltare ulterioară, iar Rusia a rezolvat multe probleme moștenite de la Ucraina, a subliniat Lavrov.

Ambasada Rusiei, despre rucsacul abandonat în fața sediului său: O încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a împiedica votul din București al cetățenilor ruși la alegerile prezidențiale CITEȘTE ȘI Ambasada Rusiei, despre rucsacul abandonat în fața sediului său: O încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a împiedica votul din București al cetățenilor ruși la alegerile prezidențiale

"În ultimii ani, multe probleme moștenite de la Ucraina au fost rezolvate. Având perspective clare de dezvoltare ulterioară a acestora, locuitorii Crimeii pot privi spre viitor cu încredere și optimism", a adăugat el.

"În urmă cu zece ani, la 16 martie 2014, rezidenții Crimeii și-au determinat viitorul în mod independent și conștient, după ce s-au reunit cu Rusia. Îi felicit pe rezidenții peninsulei cu ocazia deceniului reunificării istorice cu Rusia. Le doresc sănătate, bunăstare, prosperitate și tot ce este mai bun pentru ei", a declarat diplomatul rus.

La 16 martie 2024 s-au împlinit zece ani de la referendumul din Crimeea, în cadrul căruia majoritatea cetățenilor din Crimeea și Sevastopol au votat în favoarea reunificării cu Rusia. La 18 martie 2014 a fost semnat un tratat de aderare a Crimeei și Sevastopolului la Rusia.

Republica Crimeea este situată în Peninsula Crimeea, în sudul Europei de Est, și este înconjurată de Marea Neagră și Marea Azov. Capitala sa este Simferopol.

La 11 aprilie 2014 a fost adoptată Constituția Republicii Crimeea. Aceasta a stabilit cele trei limbi oficiale ale Crimeei - rusă, ucraineană și tătară crimeeană.

La 18 martie, peninsula marchează Ziua reunificării Crimeei cu Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
crimeea
ucraina
lavrov