Rusia desfășoară sisteme de apărare antiaeriană S-400 în Arctica

Rusia desfășoară sisteme de apărare antiaeriană S-400 în Arctica
scris 16 sep 2019

Rusia a anunțat luni desfășurarea de sisteme de apărare antiaeriană de ultimă generație S-400 în arhipelagul Novaia Zemlea din Arctica, regiune strategică unde în ultimii ani Moscova își întărește prezența în toate domeniile, informează AFP.

Sistemele S-400 au fost desfășurate în acest arhipelag, situat între mările Barents și Kara, pentru a a înlocui sistemele S-300, mai vechi, a anunțat Flota de Nord, citată de agențiile de presă ruse. "Trecerea la noile S-400 sporește în mod semnificativ în zonă controlul asupra spațiului aerian în Arctica" de către armata rusă, a subliniat Flota de Nord, scrie Agerpres.

BILANȚ Sute de turiști au ajuns, în sezonul estival, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța cu afecțiuni intestinale CITEȘTE ȘI BILANȚ Sute de turiști au ajuns, în sezonul estival, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța cu afecțiuni intestinale

Rusia își întărește de ani de zile infrastructurile militare în Arctica, unde dispune de mai multe baze moderne care pot funcția autonom și noi aerodromuri.

Sisteme S-400 de ultimă generație sunt deja desfășurate în Arctica în regiunile Murmansk și Arhanghelsk, precum și în Republica Iacutia, potrivit presei ruse.

viewscnt
Afla mai multe despre
s-400
arctica