Rusia: Opozantul Alexei Navalnîi, anchetat pentru “fraudă”

Rusia: Opozantul Alexei Navalnîi, anchetat pentru “fraudă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2020

O anchetă pentru ”fraudă pe scară largă” a fost deschisă în Rusia, vizându-l pe opozantul Alexei Navalnîi, care este în convalescență în Germania după ce ar fi fost otrăvit, au anunțat autoritățile de la Moscova. Navalnîi denunță o “isterie” a Kremlinului, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un comunicat, Comitetul de anchetă rus a precizat că Navalnîi este suspectat că ar fi cheltuit în scop personal 356 de milioane de ruble (3,9 milioane de euro), sumă constând în donații strânse de mai multe organizații, în special de asociații de luptă împotriva corupției sau de protejare a drepturilor omului. Navalnîi ar fi folosit banii pentru a-și cumpăra “bunuri personale și materiale, precum și pentru alte cheltuieli (inclusiv vacanțe în străinătate)”, scrie News.ro.

Grup Servicii Petroliere a achiziționat prima platformă maritimă de foraj la mare adâncime care intră în portofoliul unei companii românești CITEȘTE ȘI Grup Servicii Petroliere a achiziționat prima platformă maritimă de foraj la mare adâncime care intră în portofoliul unei companii românești

Legislația din Rusia prevede o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare pentru acest delict.

“Se pare că Putin are o criză de isterie”, a reacționat Navalnîi pe Twitter. El a făcut un apel la susținătorii săi să ia în derâdere ancheta continuând să facă donații către organizațiile sale.

În plus, el susține că această anchetă este legată de otrăvirea sa în urmă cu câteva luni. “Ei încearcă să mă trimită la închisoare pentru că nu am murit și i-am căutat apoi pe ucigași”, a afirmat marți Navalnîi.

Alexei Navalnîi a fost transportat cu avionul în Germania, în luna august, după ce i s-a făcut rău într-un avion. Germania și alte state occidentale afirmă că împotriva lui Navalnîi a avut loc o tentativă de asasinat cu agentul noviciok. Potrivit Rusiei, nu există dovezi că acesta a fost otrăvit, autoritățile negând implicarea în incident.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
alexei navalnîi