Criminalitatea cibernetică a costat Rusia 49 de miliarde de dolari în 2020

Criminalitatea cibernetică a costat Rusia 49 de miliarde de dolari în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2020

Atacurile cibernetice au costat cetățenii și companiile din Rusia până la 3.600 de miliarde de ruble (49 de miliarde de dolari) anul acesta, se arată într-un raport publicat luni de cea mai mare bancă a țării, Sberbank, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia i-a încurajat pe cetățeni să treacă la cardurile bancare și să limiteze folosirea numerarului pentru a contracara economia din umbră, dar numărul infracțiunilor legate de cardurile bancare a urcat cu până la 500% anul acesta, a estimat Ministerul de Interne, scrie Agerpres.

Guvernul nu mai indexează pensiile speciale, suspendă pensiile pentru primari, dar amână și aplicarea Legii venitului minim de incluziune și alte ajutoare sociale CITEȘTE ȘI Guvernul nu mai indexează pensiile speciale, suspendă pensiile pentru primari, dar amână și aplicarea Legii venitului minim de incluziune și alte ajutoare sociale

Stanislav Kuznetsov, adjunctul președintelui Sberbank, care supervizează divizia de securitate și de servicii, a declarat pentru Reuters că afacerile private și cetățenii ruși obișnuiți sunt principalele ținte ale atacurilor cibernetice, deoarece statul este mai bine protejat.

"Cel mai vulnerabil este sectorul privat: totul este o țintă, de la conturile clienților la datele financiare și documentele pentru licitații, sunt 2,3 milioane de conturi darknet accounts care operează în Rusia și oferă date furate", a spus Kuznetsov.

Acesta a adăugat că fraudele cele mai obișnuite sunt cele realizate la telefon, când clientul este sunat de o persoană care susține că este angajat al băncii și cere datele bancare. Doar în acest an valoarea fraudelor prin telefon în Rusia se ridică la zece miliarde de ruble, a estimat oficialul Sberbank.

Infractorii cibernetici care vorbesc limba rusă operează din Germania, Ucraina, Venezuela, dar și din Rusia, se arată în raportul Sberbank, care are propria subsidiară de securitate cibernetică, BI.ZONE.

Banca Centrală a Rusiei a înregistrat anul trecut peste o jumătate de milion de operații neautorizate în conturile bancare din țară și s-au furat 6,4 miliarde de ruble din conturile persoanelor fizice și juridice.

viewscnt
Afla mai multe despre
criminalitate cibernetică
rusia