Rusia organizează cele mai mari exerciții militare din ultimii 37 de ani

Rusia organizează cele mai mari exerciții militare din ultimii 37 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2018

Rusia organizează, începând de marți, cele mai mari exerciții militare din ultimii 37 de ani, scrie NBC News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La exercițiile denumite Vostok 2018 vor participa 300.000 de soldați, peste 1.000 de avioane militare, elicoptere, drone și până la 36.000 de tancuri și alte vehicule, precum și 80 de nave, conform oficialilor ruși, scrie News.ro.

Sergey Shoygu, ministrul Apărării din Rusia, a declarat că exercițiile vor fi cele mai mari din 1981 încoace.

Bogdan Badea, director general Hidroelectrica: Suntem paralizați de controale. Suntem acuzați ba că vindem prea ieftin, ba prea scump CITEȘTE ȘI Bogdan Badea, director general Hidroelectrica: Suntem paralizați de controale. Suntem acuzați ba că vindem prea ieftin, ba prea scump

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că exercițiile sunt esențiale pentru a se asigura că Rusia se poate apăra, având în vedere „situația internațională curentă, care este deseori agresivă și neprietenoasă.”

Vostok 2018 are loc într-o perioadă tensionată în relațiile dintre Occident și Rusia, care este preocupată de prezența militară a NATO în Estul Europei.

Jack Watling, un savant specializat în războiul terestru de la un centru de cercetare din Londra, a declarat că Vostok 2018 „este, oarecum, o demonstrație de forță.”

El a adăugat: „Este o încercare de a demonstra că sunt capabili să coordoneze exerciții militare la o scară la care NATO nu a ajuns.”

Watling a afirmat că Moscova ar putea pune accent pe amploarea exercițiilor, care vor avea loc în Siberia și în estul îndepărtat al Rusiei, pentru a transmite un mesaj către populația rusă.

Rusia a informat NATO în legătură cu exercițiile acum mai multe luni, au precizat oficialii ruși.

Vostok 2018 va include și soldați din China și Mongolia, țările vecine cu Rusia în sud-est. Ei vor participa la exerciții alături de soldații ruși.

Peskov a afirmat că implicarea Chinei demonstrează că cele două țări cooperează în toate domeniile.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
exercitii militare