Rusia plusează - vine cu al treilea vaccin împotriva COVID-19

Rusia plusează - vine cu al treilea vaccin împotriva COVID-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2021

Rusia a aprobat al treilea vaccin împotriva coronavirusului, a anunțat premierul Mihail Mișustin la televiziunea de stat, deși studiile clinice la scară largă asupra acestui produs, etichetat CoviVac și produs de Centrul Ciumakov, abia urmează să înceapă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia a lansat deja două vaccinuri COVID-19 urmând o abordare similară de acordare a aprobării înainte de a vedea rezultatele studiilor în faze avansate. Aceste vaccinuri sunt Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleia din Moscova, și EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vektor din Novosibirsk, arată Agerpres.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Aprobările anticipate au ridicat îngrijorări în rândul unor oameni de știință din Occident, dar inoculările au început la scară largă în Rusia numai după ce testele clinice au fost încheiate și au arătat succes.

"Astăzi, Rusia este singura țară care are deja trei vaccinuri împotriva COVID-19", a spus premierul Mișustin.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

Spre deosebire de vaccinul Sputnik V, care folosește un virus responsabil de răceală inofensiv modificat, care păcălește organismul să producă antigeni pentru a ajuta sistemul imunitar să se pregătească pentru o infecție cu coronavirus, vaccinul CoviVac este un vaccin pe bază de virus gripal (virion întreg), un coronavirus care a fost inactivat sau privat de capacitatea sa de a se replica.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii

Vaccinul CoviVac este administrat în două doze, la interval de 14 zile. Acesta este transportat și depozitat la temperaturi normale ale frigiderului, de 2 până la 8 grade Celsius (35,6 - 46,4 Fahrenheit), a declarat viceprim-ministrul Tatiana Golikova într-un briefing guvernamental în ianuarie.

Potrivit șefului guvernului de la Moscova, la mijlocul lunii martie vor intra în circulație primele 120.000 de doze de CoviVac. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
vaccin