Rusia restricționează accesul la datele despre buget pentru a se proteja de sancțiunile occidentale

Rusia restricționează accesul la datele despre buget pentru a se proteja de sancțiunile occidentale
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2022

Ministerul de finanțe de la Moscova a anunțat că va restricționa accesul public la unele date pentru a proteja Rusia de sancțiunile occidentale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Ministerul a comunicat că va limita publicarea informațiilor despre cheltuielile bugetare, ca reacție la "consecințele negative" ale sancțiunilor asupra economiei ruse, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT LIVE Iulia Dorobanțu, co-fondator Charger.ro: În acest moment ne concentrăm pe a obține o finanțare care ne va permite să dezvoltăm platforma, să angajăm oameni și să creștem portofoliul CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Iulia Dorobanțu, co-fondator Charger.ro: În acest moment ne concentrăm pe a obține o finanțare care ne va permite să dezvoltăm platforma, să angajăm oameni și să creștem portofoliul

În primele cinci luni ale anului, bugetul Rusiei a înregistrat un surplus de 1490 de miliarde de ruble (circa 26 de miliarde de dolari), în contextul prețurilor ridicate ale petrolului și gazelor exportate, arată datele ministerului de finanțe.

Conform proiecțiilor bugetare, în 2022 Rusia va avea venituri bugetare de 25.000 de miliarde de ruble și va cheltui 23.700 de miliarde, însă va aloca orice sume disponibile pentru a proteja economia și cetățenii de efectele sancțiunilor occidentale impuse după invadarea Ucrainei.

Președintele Vladimir Putin a promis deja că cheltuielile cu asistența socială - inclusiv pensiile - vor crește cu miliarde de ruble, iar ministerul de finanțe va folosi disponibilități din Fondul Național de Asistență Socială, în valoare de 198 de miliarde de dolari, pentru sprijinirea marilor companii de stat afectate de sancțiuni.

Ministerul energiei a restricționat accesul la datele privind producția lunară de petrol și gaze, iar multor companii importante li s-a interzis să își publice bilanțurile financiare. Și Banca Centrală a Rusiei a limitat difuzarea anumitor date, mai arată Reuters.

Cea mai recentă decizie este secretizarea informațiilor despre rezervele internaționale - aur și valute - publicate până acum săptămânal. Pe viitor, acestea vor fi considerate în Rusia secret de stat, tot pentru protecția împotriva sancțiunilor.

"Sancțiunile împotriva Rusiei diferă în privința modului de acțiune și al nivelului consecințelor negative", iar restricționarea accesului la date "va contribui la minimizarea riscului unor noi sancțiuni", a explicat ministerul de finanțe.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sanctiuni