Rusia și-ar putea limita exporturile de grâu doar la țările "prietene"

Rusia și-ar putea limita exporturile de grâu doar la țările "prietene"
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2022

Unul dintre principalii colaboratori ai președintelui rus Vladimir Putin a avertizat că Rusia, un important exportator de grâu, și-ar putea limita livrările doar la țările ''prietene'', în contextul sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei după invadarea Ucrainei de forțele ruse, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

''Vom furniza produse agricole și alimentare doar prietenilor noștri. Din fericire avem mulți prieteni și ei nu sunt deloc în Europa sau America de Nord'', a declarat Dmitri Medvedev, fost președinte al Federației Ruse în perioada 2008-2012, în prezent secretar adjunct al Consiliului de Securitate Națională rus, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Rusia deja furnizează grâu în principal către Africa și Orientul Mijlociu. Uniunea Europeană și Ucraina sunt principalii concurenți ai Rusiei în comerțul cu grâu.

Prioritățile pentru Rusia le reprezintă piața internă și controlul prețurilor în interiorul ei, a precizat Medvedev.

Exporturile de produse agricole ruse către țările ''prietene'' vor fi atât în ruble, cât și monedele naționale ale acestora, în proporții convenite.

Rusia a interzis majoritatea importurilor de alimente occidentale în 2014, atunci când a anexat Crimeea, dar lista poate fi acum extinsă, a adăugat Dmitri Medvedev.

Numeroase companii străine, precum cele producătoare de ciocolată, și-au oprit vânzările în Rusia luna trecută. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
grau