Rusia staționează avioane de vânătoare Suhoi de tip Su-27 și Su-30 în Crimeea, de teama unei ”provocări” ucrainene

Rusia staționează avioane de vânătoare Suhoi de tip Su-27 și Su-30 în Crimeea, de teama unei ”provocări” ucrainene
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2018

Rusia a hotărât să staționeze aproximativ zece avioane de vânătoare Suhoi de tip Su-27 și Su-30 în Crimeea, până la sfârșitul anului, de teama unei ”provocări” ucrainene, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ministerul rus al Apărării a precizat luni că aceste avioane de vânătoare urmează să fie staționate la baza aeriană de la Belbek, scrie News.ro.

Rusia a anexat în 2014 Crimeea, care aparținea Ucrainei de aproximativ 60 de ani.

Huawei lansează primul său telefon cu cameră foto integrată în ecran CITEȘTE ȘI Huawei lansează primul său telefon cu cameră foto integrată în ecran

Tensiunile între Moscova și Kiev s-au amplificat cu un nivel în noiembrie, după ce Rusia a confiscat trei nave militare aprținând Marinei ucrainene, în Strâmtoarea Kerci.

Tot luni, Kremlinul a acuzat Ucraina că a înființat o Biserică Ortodoxă națională din motive pur politice.

Biserica Ortodoxă Ucraineană și-a ales sâmbătă un nou patriarh, oficializând astfel o ”schismă” cu Moscova, într-o ceremonie comparată de putere cu ruptura de Uniunea Sovietică, în 1991.

”În Ucraina, acest tip de evenimente, aceste activități schismatice sunt legate de politică”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Înființarea unei biserici ucrainene ”autocefale” (independente), după mai bine de 300 de ani de tutelă a Bisericii Ortodoxe Ruse a fost autorizată în noiembrie de Patriarhia ecumenică de la Constantinopol.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
suhoi