Rusia susține că va răspunde noilor sancțiuni impuse de UE

Rusia susține că va răspunde noilor sancțiuni impuse de UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2019

Rusia va răspunde noilor sancțiuni impuse de Uniunea Europeană, a informat Ministerul rus de Externe sâmbătă, fără să precizeze ce măsuri vor fi luate, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UE a adăugat opt noi sancțiuni vineri împotriva Rusiei din cauza conflictului dintre Moscova și Kiev în Marea Azov, fiind vizați inclusiv oficiali ale serviciilor de securitate și comandanți din armată pe care UE îi acuză că opresc navele ucrainene din a ajunge în port, scrie News.ro.

Anunțul UE a venit chiar în ziua în care s-au împlinit cinci ani de la anexarea Crimeei de către Rusia și a fost unul coordonat cu SUA și Canada. Cele două țări au impus la rândul lor noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Marea Britanie trebuie să participe la alegerile europarlamentare dacă Brexitul va fi amânat, susține negociatorul austriac pentru Brexit CITEȘTE ȘI Marea Britanie trebuie să participe la alegerile europarlamentare dacă Brexitul va fi amânat, susține negociatorul austriac pentru Brexit

„Rusia nu va lăsa această acțiune ostilă a UE fără un răspuns”, a informat Ministerul de Externe într-un comunicat.

UE a impus interdicții de călătorie și înghețarea bunurilor unor oficiali ruși în legătură cu incidentul din Marea Azov în noiembrie 2018, atunci marina rusă capturând 24 de marinari ucraineni și navele lor în Strâmtoarea Kerci, în apropiere de Crimeea.

„Afirmațiile UE conform cărora Rusia a încălcat dreptul internațional și a folosit forță nejustificată nu corespund cu realitate”, se arată în comunicatul ministerului.

„Este uimitor cât de ipocrită și cinică este această scuză pentru a ne pune conaționalii pe lista UE de sancțiuni”, afirmă ministerul, adăugând că indivizii vizați doar își fac treaba.

Decizia UE crește numărul persoanelor vizate de sancțiuni din cauza crizei din Ucraina până la 170, la care se adaugă 44 de entități.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sanctiuni
ue