Rusia va investi în acest deceniu 14,5 miliarde de dolari în industria aviației, pentru a crește ponderea avioanelor fabricate intern

Rusia va investi în acest deceniu 14,5 miliarde de dolari în industria aviației, pentru a crește ponderea avioanelor fabricate intern
scris 28 iun 2022

Guvernul Rusiei a anunțat planuri de a investi 770 de miliarde de ruble (14,5 miliarde de dolari) în industria aviației din țară, până la sfârșitul acestui deceniu, pentru a crește ponderea aeronavelor fabricate pe plan intern, transmite Reuters.

Industria aviației ruse se află în criză de când Occidentul a impus sancțiuni după invadarea Ucrainei de către Moscova, interzicând companiilor aeriene ruse să zboare către destinații din Europa, Statele Unite și alte țări, scrie News.ro.

EXCLUSIV MaxyGo Credit, cu finanțare de la acționarii unui broker de asigurări din Top 20, și-a luat licența de la BNR și va începe creditarea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV MaxyGo Credit, cu finanțare de la acționarii unui broker de asigurări din Top 20, și-a luat licența de la BNR și va începe creditarea

Companiile aeriene ruse au oprit în mare măsură zborurile internaționale, după ce companiile de leasing au declarat că vor confisca avioane în conformitate cu sancțiunile.

Moscova a adoptat o lege care permite confiscarea a sute de avioane ca răspuns la aceste sancțiuni.

Producătorii străini de avioane au încetat, de asemenea, să livreze avioane noi Rusiei, în timp ce piese de schimb pentru avioanele construite în străinătate sunt insuficiente.

”Cota aeronavelor produse pe plan intern în flota companiilor aeriene ruse ar trebui să crească la 81% până în 2030”, a declarat viceprim-ministrul Iuri Borisov, într-o întâlnire televizată a oficialilor guvernamentali.

Rusia a făcut eforturi pentru a dezvolta producția locală de avioane, dar numai aeronava regională Suhoi Superjet este produsă în masă în interiorul Rusiei, în timp ce un număr semnificativ de componente ale sale, inclusiv piese vitale ale motorului, sunt importate.

Rusia se pregătește să producă în masă aeronava MS-21, care are și câteva componente străine. De asemenea, se așteaptă să înceapă construirea unui număr mic de Tu-214, proiectate sovietic.

Potrivit programului, companiile aeriene ruse ar trebui să primească aproximativ 1.000 de aeronave noi construite local până în 2030.

Ziarul Vedomosti a relatat anterior că Aeroflot, cel mai mare transportator aerian rus, ar putea semna în curând un contract cu United Aircraft Corporation (UAC), deținută de stat, pentru achiziționarea a 300 de aeronave noi. Niciuna dintre companii nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
aviatie