Rusia vrea să desfășoare primele rachete Sarmat cu capabilități nucleare

Rusia vrea să desfășoare primele rachete Sarmat cu capabilități nucleare
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2022

Rusia intenționează să desfășoare prima unitate militară înarmată cu rachete Sarmat cu capabilități nucleare nu mai târziu decât în această toamnă, a declarat Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, citat de agenția de știri TASS, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unitatea va avea sediul la Uzhur, în regiunea Krasnoiarsk, la circa 3.000 km est de Moscova, a spus Rogozin, potrivit TASS, într-un interviu pentru canalul TV Rossiia 24, arată Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Armata rusă a efectuat miercuri un test reușit cu noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, o armă de nouă generație cu rază lungă de acțiune despre care președintele Vladimir Putin a spus că este fără egal în lume și îi va face pe inamicii Rusiei să ''reflecteze'.

''Este cu adevărat o armă unică care va consolida potențialul militar al forțelor noastre armate, care va asigura securitatea Rusiei în fața amenințărilor externe și care îi va face să reflecteze de două ori pe cei care încearcă să amenințe țara noastră cu o retorică dezlănțuită și agresivă'', a afirmat Putin într-o declarație televizată după efectuarea testului.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

''Noul complex are cele mai înalte performanțe tehnice și tactice și este capabil să depășească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are echivalent în lume și nici nu va avea mult timp de acum înainte'', a mai susținut președintele rus.

Racheta a fost lansată de pe cosmodromul Plesețk din nord-vestul Rusiei și a lovit o țintă la circa 6.000 de kilometri depărtare în peninsula Kamceatka.

Testarea acestei rachete, care poate fi echipată cu 10 sau chiar mai multe focoase nucleare, nu a fost o surpriză pentru Occident, dar ea a avut într-un moment de tensiuni geopolitice extreme după agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina