Rusia vrea să preia fabrica Toyota din Sankt Petersburg

Rusia vrea să preia fabrica Toyota din Sankt Petersburg
scris vineri, 21:00

Fabrica Toyota din Sankt Petersburg ar putea fi transferată către NAMI (Institutul Central de Cercetare și Dezvoltare de Automobile și Motoare), a anunțat ministrul Industriei și Comerțului, Denis Manturov, conform agenției ruse de presă TASS, transmite Reuters.

În septembrie 2022, producătorul auto nipon a decis să oprească producția de vehicule în Rusia, din cauza perturbărilor din lanțurile de aprovizionare, scrie Agerpres.

TABEL Noi ieftiniri ale carburanților ca urmare a deprecierii petrolului CITEȘTE ȘI TABEL Noi ieftiniri ale carburanților ca urmare a deprecierii petrolului

„Transferul activelor Toyota din Rusia către NAMI este luat în considerare”, a declarat Manturov la o reuniune de afaceri.

Deja NAMI a preluat fabricile din Rusia ale Renault și Nissan.

Un purtător de cuvânt al Toyota a anunțat vineri că firma analizează deciziile privind uzina din Sankt Petersburg, a cărei activitate fusese suspendată în martie 2022, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

„Deși este adevărat că luăm în considerare diverse opțiuni, încă nu a fost nimic decis în acest moment”, a precizat oficialul nipon.

Multe fabrici din Rusia au suspendat producția și au trimis angajații în șomaj, din cauza lipsei de componente și a exodului producătorilor occidentali, după ce în 24 februarie Rusia a invadat Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
rusia