Rușii vor avea Rossgram, după ce accesul la Instagram a fost blocat

Rușii vor avea Rossgram, după ce accesul la Instagram a fost blocat
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2022

Un grup de antreprenori ruși urmează să lanseze la finele acestei luni o aplicație care va permite utilizatorilor să trimită fotografii sau înregistrări video, în încercarea de a acoperi golul lăsat de Instagram, la care accesul a fost blocat de autoritățile de la Moscova, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Noua aplicație, denumită Rossgram, va fi lansată pe data de 28 martie și va veni cu funcții suplimentare precum crowdfunding și acces la o parte din conținut, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Rusia și Ucraina au redactat un plan de pace pentru încheierea războiului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rusia și Ucraina au redactat un plan de pace pentru încheierea războiului

"Partenerul meu Kirill Filimonov și grupul nostru de dezvoltatori am decis să nu ratăm această oportunitate pentru a crea un echivalent rusesc al unei rețele sociale iubite de compatrioții noștri", a scris Alexander Zobov, directorul de relații publice al inițiativei, pe rețeaua socială VKontakte.

Luni, autoritatea de reglementare în sectorul comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a blocat accesul la aplicația Instagram, după ce proprietarul său, grupul american Meta Platforms, a anunțat săptămâna trecută exceptarea de la regulile privind suprimarea mesajelor ostile a celor referitoare la armata și liderii ruși.

Potrivit unei fotografii postate de Alexander Zobov pe rețeaua socială VKontakte, schema de culoare și layout-ul aplicației Rossgram vor fi similare cu cele ale Instagram.

În ultimele luni, Rusia a început să își dezvolte propria sa tehnologie, un exemplu fiind smartphone-urile AYYA T1 produse de conglomeratul de stat Rostec. De asemenea, în luna noiembrie a anului trecut Gazprom Media a lansat Yappy, o versiune rusească a platformei TikTok. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rossgram
instagram