S&P a modificat perspectiva de rating a Ungariei la ''stabilă'' de la ''pozitivă''

S&P a modificat perspectiva de rating a Ungariei la ''stabilă'' de la ''pozitivă''
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2020

Agenția de evaluare financiară S&P Global Ratings a confirmat miercuri ratingul de țară al Ungariei la "BBB", dar a revizuit perspectiva asociată la "stabilă" de la "pozitivă", din cauza riscurilor care au legătură cu pandemia de coronavirus, informează MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Credem că repercusiunile negative ale situației de urgență sanitară au modificat riscurile la adresa calității creditului suveran al Ungariei în următoarele 24 de luni. Perspectiva stabilă reflectă punctul nostru de vedere că riscurile macroeconomice care decurg din pandemia de COVID-19 vor fi contracarate de răspunsul politic puternic al țării și preconizata revenire economică a principalilor parteneri comerciali ai Ungariei în 2021. Perspectiva reflectă de asemenea așteptările noastre că deficitele fiscale vor rămâne sub control după expansiunea unică din 2020", a informat S&P.

Document șocant în Austria pe tema coronavirus. Guvernul ar fi agravat deliberat frica în rândul populației. „Oamenii ar trebui să se teamă că vor fi infectați sau că părinții și bunicii lor vor muri!” CITEȘTE ȘI Document șocant în Austria pe tema coronavirus. Guvernul ar fi agravat deliberat frica în rândul populației. „Oamenii ar trebui să se teamă că vor fi infectați sau că părinții și bunicii lor vor muri!”

Agenția de evaluare se așteaptă ca economia Ungariei să înregistreze o contracție de 4% în 2020, ca urmare a consecințelor economice ale coronavirusului. S&P mizează însă pe o revenire în 2021, când economia Ungariei ar urma să înregistreze un avans de 4,8%, după care va reveni la ritmuri de creștere cuprinse între 2% și 2,5%, scrie Agerpres.

S&P avertizează că, dacă economia Ungariei va suferi o cădere mai amplă și mai prelungită, iar datoria publică va rămâne la un nivel ridicat, atunci ar putea decide o retrogradare a ratingului de țară. Pe de altă parte, dacă după șocul temporar de anul acesta, economia Ungariei va reveni la traiectoria anterioară de creștere puternică, iar balanța fiscală și cea externă se vor îmbunătăți, S&P ar putea lua în discuție o acțiune pozitivă asupra ratingului de țară. 

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p global ratings
ungaria