Slovacia introduce de luni carantina obligatorie de 14 zile la intrarea în țară

 Slovacia introduce de luni carantina obligatorie de 14 zile la intrarea în țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2021

Slovacia introduce de luni, 15 februarie, carantina obligatorie de 14 zile pentru călătorii care vor veni în țară, transmit dpa și TASR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Decizia a fost luată în principal din cauza variantei sud-africane a coronavirusului, considerată mult mai contagioasă, care a fost depistată inclusiv în țara vecină Austria, nu însă și în Slovacia deocamdată, a precizat miercuri ministrul sănătății, Marek Krajci, în urma ședinței de guvern, scrie Agerpres.

Premierul grec instituie lockdown-ul în Atena CITEȘTE ȘI Premierul grec instituie lockdown-ul în Atena

Lucrătorii transfrontalieri sunt exceptați, însă vor trebui să prezinte un test negativ la coronavirus.

Înainte de a ateriza sau a trece frontiera în Slovacia, călătorii vor trebui să completeze un formular și li se va oferi opțiunea de a intra în carantină într-un centru de stat. Din a opta zi, ei se vor putea testa cu test PCR, iar dacă acesta va fi negativ, vor fi eligibili să iasă din carantină.

Ministrul sănătății a mai spus că nu le recomandă compatrioților săi călătoriile în străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
slovacia
carantina