Slovacia urmează exemplul Austriei și instituie lockdown dur

Slovacia urmează exemplul Austriei și instituie lockdown dur
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2021

Guvernul slovac a urmat exemplul Austriei vecine și a decis impunerea unui lockdown de două săptămâni pentru a stăvili înmulțirea accelerată a cazurilor de COVID-19, Numărul spitalizărilor a atins un nivel critic, iar rata vaccinării este sub 50%, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Restricțiile, ce vor aplicate atât nevaccinaților, cât și vaccinaților, vor include, printre altele, închiderea restaurantelor și a magazinelor neesențiale. Vor fi permise deplasările numai pentru cumpărăturile necesare, pentru a merge la serviciu, la școală și la medic, a anunțat premierul slovac Eduard Heger, citat de Agerpres.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Situația va fi reevaluată după 10 zile, iar de orice eventuală relaxare a restricțiilor vor beneficia numai persoanele vaccinate și cele trecute prin boală.

Slovacia a înregistrat peste 10.000 de noi cazuri de COVID-19 marți, când vecinele sale Ungaria și Republica Cehă au atins recorduri zilnice ale infectărilor.

Guvernul de la Bratislava stabilise deja restricții pentru nevaccinați, cu scopul de a stimula interesul pentru vaccinare. Mai puțin de 50% dintre cei 5,5 milioane de slovaci s-au vaccinat anti-COVID-19, Slovacia având a treia cea mai redusă rată a vaccinării în UE, după Bulgaria și România.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Președinta Zuzana Caputova a transmis marți un mesaj emoționant către populație, afirmând că țara pierde lupta cu COVID-19 și are nevoie de un lockdown pentru că sistemul ei sanitar este copleșit.

Numărul pacienților COVID-19 spitalizați a depășit 3.200, apropiindu-se de vârfurile de circa 3.800 de internări din valul precedent, iar peste 80% dintre cei internați sunt nevaccinați.

Slovacia are în prezent o rată de incidență de 1.296 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile, cea mai ridicată din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
slovacia
lockdown