Slovacia va începe administrarea vaccinului Sputnik V

Slovacia va începe administrarea vaccinului Sputnik V
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2021

Guvernul slovac a dat undă verde începerii administrării vaccinului rusesc Sputnik V, după mai multe luni de controverse pe acest subiect, care au dus la demisia premierului Igor Matovic și la remanierea unor miniștri, inclusiv a celui de la Sănătate, transmit Reuters și dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Slovacia va deveni astfel al doilea stat membru al Uniunii Europene care utilizează vaccinul Sputnik V, după Ungaria, deși acesta nu a fost încă autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Tranzacție: Grupul american Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, cel mai mare producător de croissante de pe piața locală, care tocmai pregătea extinderea fabricii din România. Acord de 2 miliarde dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: Grupul american Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, cel mai mare producător de croissante de pe piața locală, care tocmai pregătea extinderea fabricii din România. Acord de 2 miliarde dolari

Slovacia, țară cu 5,5 milioane de locuitori, a importat în martie 200.000 de doze de vaccin Sputnik V, care au stat de atunci în depozit în așteptarea aprobării.

"Există încă un număr care nu e neglijabil de cetățeni ce declară că nu se vor vaccina decât cu Sputnik V", se arată în motivarea deciziei guvernului.

Acest fapt nu poate fi ignorat dacă obiectivul este vaccinarea unui procent suficient din populație, mai explică guvernul.

Ministrul sănătății, Vladimir Lengvarsky, a primit dispoziție oficială să asigure startul vaccinării cu Sputnik V până la data de 7 iunie.

Potrivit guvernului, aprobarea pentru administrarea vaccinului rusesc este valabilă doar pentru cele 200.000 de doze aflate deja în țară. Acordul cu Rusia prevedea achiziția în total a 2 milioane de doze, însă nu au fost anunțate planuri cu privire la importul restului de doze.

Până acum, 1,6 milioane de slovaci au primit primele doze din cele patru vaccinuri aprobate de EMA (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson).

viewscnt
Afla mai multe despre
sputnik v
slovacia