Socialiștii lui Edi Rama obțin o majoritate absolută în Legislativ și pot guverna singuri

Socialiștii lui Edi Rama obțin o majoritate absolută în Legislativ și pot guverna singuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2017

O victorie largă a premierului socialist Edi Rama împotriva dreptei, în alegerile legislative din Albania, s-a confirmat marți, la două zile după scrutin, potrivit rezultatelor cvasidefinitive, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aflat la putere din 2013, el intenționează să convingă Uniunea Europeană (UE) să deschidă în acest al doilea mandat, negocierile de aderare a țării, candidată din 2014, scrie News.ro.

Potrivit presei, Edi Rama, în vârstă de 52 de ani, un artist și pictor care a intrat în politică, pare ca și-a asigurat o majoritate absolută de 74 dintre cele 140 de mandate în Parlament, ceea ce le-ar permite socialiștilor să guverneze singuri.

La numărarea a 96% din buletinele de vot, socialiștii obținuseră 49% din sufragii, în timp ce principalii lor rivali din cadrul Partidului Democratic (centru-dreapta) au obținut până în 30% din voturile exprimate. Mișcarea socialistă pentru integrare a aobținut undeva la 15%.

Erste: România ar putea avea nevoie de 10 ani pentru a trece la euro, dacă PIB/locuitor crește în același ritm CITEȘTE ȘI Erste: România ar putea avea nevoie de 10 ani pentru a trece la euro, dacă PIB/locuitor crește în același ritm

Nivelul prezenței la urne -sub 50% - a fost unul dintre cele mai slabe înregistrate într-un scrutin în Albania de la prăbușirea comunismului, la începutul anilor '90.

Comisia Electorală urmează să anunțe marți rezultatele definitive ale acestor alegeri, care s-au desfășurat fără incidente majore.. Aceasta este considerată o îmbunătățire binevenită, apreciază Turana care vrea să convingă Bruxellesul să deschidă negocierile.

Albania, una dintre țările cele mai sărace din Europa, continuă să sufere, cu un salariu mediu de 340 de euro. Șomajul, care afectează unul dintre trineri, alimentează exodul masiv în această țară în care au mai rămas 2,9 milioane de oameni, după ce 1,2 milioane de albanezi au emigrat - un record mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
edi rama
albania