Speranța de viață în Rusia scade cu doi ani din cauza pandemiei Covid-19

Speranța de viață în Rusia scade cu doi ani din cauza pandemiei Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2021

Speranța de viață la naștere a rușilor a scăzut în 2020 - pentru prima oară în aproape 20 de ani - din cauza noului coronavirus, cu aproape doi ani, potrivit unor date statistice publicate de către Ministerul rus al Sănătății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Începând din 2003, acest ndicator creștea treptat în Rusia și a atins 73,3 ani în 2019, după care a scăzut brusc la 71,5 ani din ianuarie în decembrie 2020, scrie News.ro.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Potrivit ministerului, această scădere se explică printr-un exces de decese din cauza covid-19, care a reprezentat ”una dintre cele mai mari provocări” la adresa sistemului rus al sănătății.

Ministrul rus al Sănătății Mihail Murașko a recunoscut, la jumătatea lui aprilie, că pandemia a avut ”consecințe democgarfice negative” și a antrenat o scădere a speranței de viață.

Președintele rus Vladimir Putin a stabilit săptămâna trecută drept obiectiv atingerea unei speranțe de viață în Rusia de 78 de ani până în 2030, catalogând situația demografică actuală a țării drept ”alarmantă”.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Ministerul rus al Sănătății a confirmat marți că Rusia a înregistrat o creștere a mortalității cu 17,9% față de 2019.

Guvernul rus este acuzat de minimalizarea consecințelor pandemiei, prin înregistrarea doar a deceselor a căror primă cauză este noul coronavirus, în urma confirmării prin autopsie.

Agenția rusă de statistică Rosstat anunța în februarie peste 224.000 de morți în legătură cu covid-19, în timp ce Guvernul a anunțat marți, în mod oficial, un total de doar 108.588 de morți din cauza covid-19 în bilanțul prezentat zilnic.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

În urma unei prime izolări inpuse în primăvara lui 2020, Rusia a relaxat în mod treptat măsurile în lupta împotriva noului coronavirus, a dat asigurări că vârful pandemiei a trecut și că nu vrea să penalizeze și mai mult o economie deja slăbită.

Autoritățile mizează pe vaccinul Sputnik V, în pofida faptului că imunizarea în cadrul campaniei este slabă, din cauza neîncrederii rușilor.

Vicepremierul rus însăcinat cu Sănătatea Tatiana Golikova a anunțat marți că peste 12 milioane de persoane au fost vaccinate cu o primă doză de vaccin, reprezentând un pic peste 8% din populația rusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
covid-19