Turcia intră în lockdown pentru 17 zile

Turcia intră în lockdown pentru 17 zile
scris 27 apr 2021

Președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat un lockdown de 17 zile în Turcia, începând de joi seara, pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19, după o explozie a numărului de contaminări zilnice, transmite AFP.

Lockdown-ul va începe pe 29 aprilie seara și va rămâne în vigoare până pe 17 mai dimineața, scrie Agerpres.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

"Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puțin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere", a spus șeful statului turc.

Luni, Turcia a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 și 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul lunii aprilie.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Toate magazinele și companiile considerate neesențiale vor fi închise în perioada anunțată, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârșitul lunii de post a Ramadanului.

Cu excepția cazurilor de forță majoră, călătoriile între provincii vor fi interzise.

Supermarketurile, de obicei deschise la sfârșit de săptămână, în pofida unor restricții instaurate deja pe perioada week-end-ului, vor fi închise duminica.

Turcia a înăsprit deja restricțiile menite să împiedice răspândirea virusului pe 13 aprilie, în prima zi a Ramadanului. Măsurile adoptate atunci au reușit să reducă parțial rata de contaminare, dar cifrele sunt departe de obiectivul anunțat de 5.000 de cazuri zilnice.

Turcia, o țară cu o populație de 83 de milioane de locuitori, a lansat în luna ianuarie o campanie de vaccinare la nivel național cu vaccinul chinezesc CoronaVac. Până în prezent, 13.3 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin și 8.1 milioane ambele doze.

Turcia a primit, de asemenea, 2.8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, pe care a început să le utilizeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
recep tayyip erdogan
lockdown
turcia