SUA vor impune noi sancțiuni împotriva Rusiei privind armele chimice

SUA vor impune noi sancțiuni împotriva Rusiei privind armele chimice
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2018

Departamentul de Stat al SUA a informat marți că va impune noi sancțiuni împotriva Rusiei după ce Moscova nu a oferit asigurări rezonabile că nu va folosi arme chimice după un atac cu o neurotoxină asupra fostului spion rus, Serghei Skripal, în Anglia, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul de Stat a amenințat Rusia în august că va impune noi sancțiuni în 90 de zile dacă nu va respecta Actul de Eliminare a Armelor și Războiului Biologic (CBW) din 1991, scrie News.ro.

Vivre a deschis un nou centru de procesare, în Slovacia CITEȘTE ȘI Vivre a deschis un nou centru de procesare, în Slovacia

Conform legii din 1991, Rusia trebuie să oprească folosirea neurotoxinei Novichok, cea care a fost folosită în otrăvirea lui Serghei Skripal și a fiicei sale, Yulia, în martie, să se angajeze să nu folosească arme chimice contra propriului popor și să permită inspecții ale facilităților de către agenții independente, precum cele ale ONU.

„Astăzi, departamentul a informat Congresul că Federația Rusă nu a îndeplinit condițiile”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, într-un comunicat.

„Intenționăm să mergem mai departe în concordanță cu termenii CBW, care cer implementarea unor noi sancțiuni”, a adăugat ea.

În august a fost implementată o primă serie de sancțiuni în legătură cu otrăvirea lui Skripal care a avut ca țintă bunurile serviciilor de securitate națională ale Rusiei. A doua serie de sancțiuni va fi mai dură, conform Departamentului de Stat.

Departamentul nu a informat când va fi implementată noua serie de sancțiuni.

Ed Royce, președintele republican al Comitetului de Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților, a declarat că nu este surprins că Rusia nu a respectat legea armelor chimice și a cerut administrației Trump să implementeze noile sancțiuni.

„Nimeni nu ar trebui să fie surprins că Vladimir Putin refuză să elimine posibilitatea folosirii în viitor a armelor chimice. Este inacceptabil că administrația nu are un plan pentru noua serie de sancțiuni cerută de legea americană”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat marți că Putin și Trump se vor întâlni pentru scurt timp la Paris săptămâna viitoare iar oficialii americani au precizat că este probabil ca întâlnirea să aibă loc.

viewscnt
Afla mai multe despre
departamentul de stat al sua
sanctiuni
rusia