Turcia a început testarea pe oameni a unui vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de China

Turcia a început testarea pe oameni a unui vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de China
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2020

Turcia a început miercuri un studiu clinic de fază a 3-a al unui vaccin experimental chinez pentru noul coronavirus, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, într-o conferință de presă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

”Prima administrare a vaccinului companiei Sinovac a început cu trei lucrători din sectorul sănătăți, la Universitatea Hacettepe, aceștia oferindu-se voluntari”, a spus Koca.

EXCLUSIV Transgaz și-a sancționat unul dintre principalii “finanțatori”, AIK Energy, cel mai mare importator de gaze din România, a cărui activitate a fost penalizată și în Ungaria CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz și-a sancționat unul dintre principalii “finanțatori”, AIK Energy, cel mai mare importator de gaze din România, a cărui activitate a fost penalizată și în Ungaria

Vaccinul va fi administrat unor 1.200-1.300 de lucrători medicali, pe parcursul a 10 zile. O a doua doză va fi administrată la 14 zile după prima, au relatat anterior CNN Turk și Haberturk, potrivit News.ro.

Rezultatele studiului clinic vor fi trimise Organizații Mondiale a Sănătății (OMS).

Koca a adăugat că Turcia a continuat eforturile sale proprii de dezvoltare a unui vaccin.

Vaccinul candidat al Sinovac va fi administrat ulterior voluntarilor cu boli cronice,  obiectivul fiind să fie vaccinați 13.000 de oameni.

Koca a mai spus că în ultimele 24 de ore au murit 63 de oameni din cauza Covid-19 și au fost confirmate 1.771 de cazuri noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
covid-19
turcia