Turcia anunță primul caz de infectare cu coronavirus

Turcia anunță primul caz de infectare cu coronavirus
scris 11 mar 2020

Turcia a anunțat miercuri că a înregistrat primul său caz de infectare cu noul coronavirus, un bărbat care a călătorit recent în Europa și a cărui stare de sănătate este "bună", potrivit ministrului Sănătății, citat de AFP.

"Ieri (marți) seara, rezultatul testului unui pacient suspectat că ar fi purtător de coronavirus a ieșit pozitiv", a declarat ministrul Fahrettin Koca, în timpul unei alocuțiuni difuzate la televizor, scrie Agerpres.

Toate patronatele din turism cer Guvernului scutiri și amânări la plata taxelor, pe fondul coronavirus. \ CITEȘTE ȘI Toate patronatele din turism cer Guvernului scutiri și amânări la plata taxelor, pe fondul coronavirus. "Dacă situația va mai dura o lună, 80.000 de angajați vor intra în șomaj."

Oficialul a precizat că pacientul a contractat probabil COVID-19 în timpul călătoriei într-o țară europeană, însă a refuzat să precizeze în ce oraș turcesc va fi internat.

"Acesta este primul caz confirmat în țara noastră (...) Pacientul este un bărbat. Sănătatea lui generală este bună'', a completat Koca, adăugând că familia și rudele pacientului au fost plasate sub observație.

Cu o populație de peste 80 de milioane de locuitori, Turcia este o țară cu un turism extrem de dezvoltat, care a primit circa 50 de milioane de vizitatori în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
turcia