Turcia ia măsuri împotriva Meta din cauza partajării datelor între Threads și Instagram

Turcia ia măsuri împotriva Meta din cauza partajării datelor între Threads și Instagram
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Autoritatea pentru concurență din Turcia a impus o măsură provizorie împotriva Meta Platforms, menită să împiedice transferul de date între platformele Instagram și Threads, deoarece investighează un posibil abuz de poziție dominantă a companiei pe piață, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În decembrie, autoritatea a lansat o investigație asupra, Meta, compania mamă a Facebook, cu privire la o posibilă încălcare a legii concurenței prin conectarea platformelor sale de socializare Instagram și Threads, scrie News.ro.

TABEL Au revenit scumpirile la benzină și motorină, după 4 ieftiniri consecutive CITEȘTE ȘI TABEL Au revenit scumpirile la benzină și motorină, după 4 ieftiniri consecutive

Autoritatea a spus că măsura provizorie va rămâne în vigoare până când se va lua o decizie finală, deoarece datele obținute și fuzionate prin intermediul acestor două aplicații ar putea ”încălca legea concurenței și ar provoca daune ireparabile” pe piață.

Separat, autoritatea turcă a amendat Meta cu 4,8 milioane de lire (148.000 de dolari) zilnic, ca parte a unei investigații separate asupra unui mesaj de notificare pe care compania îl trimite utilizatorilor despre partajarea datelor.

Notificarea despre partajarea datelor între serviciile companiei Facebook, Instagram și WhatsApp nu a furnizat suficiente informații și nu a fost suficient de transparentă, se arată în comunicat.

Notificarea a fost, de asemenea, concepută pentru a ghida utilizatorii să aprobe partajarea datelor, care nu a fost considerată suficientă pentru a răspunde preocupărilor anticoncurențiale, a adăugat aceasta.

Un purtător de cuvânt al Meta a spus că aceasta ia în considerare decizia și va avea mai multe de spus în timp util.

viewscnt
Afla mai multe despre
threads
instagram
meta