Turcia începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 lucrătorilor sanitari

Turcia începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 lucrătorilor sanitari
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2021

Turcia a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 lucrătorilor din domeniul sanitar și persoanelor de peste 50 de ani, în cadrul actualei campanii de vaccinare la nivel național.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat în ziua precedentă că persoanele care corespund criteriilor se pot programa pentru a primi a treia doză de vaccin, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

"Nu există nicio restricție sau prioritate cu privire la tipul de vaccin pentru a treia doză", a spus Koca într-un discurs televizat după o reuniune a Comitetului Științific Consultativ pentru Coronavirus.

Comitetul a decis, de asemenea, ca persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus să se poată vaccina după trei luni în loc de șase. "Acest lucru ar crește semnificativ nivelul de anticorpi și protecția actuală", a menționat ministrul.

Cu o populație de 83 de milioane de locuitori, Turcia a lansat programul de vaccinare la nivel național în ianuarie, fiind inoculați cu prioritate lucrătorii din domeniul sanitar și persoanele vârstnice cu un vaccin dezvoltat de Sinovac Biotech din China. În program a fost inclus recent vaccinul Pfizer-BioNTech.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Ministrul a precizat că intervalul de timp dintre două doze a vaccinului BioNtech a fost redus la patru săptămâni de la șase în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului.

Potrivit ministrului Sănătății, cazurile de COVID-19 cu varianta Delta sunt în creștere în țară, numărul persoanelor infectate ajungând la 244 în 26 de provincii de la 138 în 16 provincii, săptămâna trecută.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătății, peste 50 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în Turcia. Numărul persoanelor care au primit două doze de vaccin anti-COVID-19 a depășit 15,1 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
vaccin