Turcia interzice folosirea criptomonedelor și criptoactivelor pentru plăți

Turcia interzice folosirea criptomonedelor și criptoactivelor pentru plăți
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2021

Banca Centrală a Turciei (CBRT) a interzis folosirea criptomonedelor și criptoactivelor pentru achiziții de bunuri și servicii, menționând posibilele pagube ''ireparabile'' și riscurile semnificative în urma unor astfel de tranzacții, se arată în legislația publicată în Gazeta Oficială a țării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După acest anunț bitcoin s-a depreciat cu 2,59%, la 61.757 de dolari, scrie Agerpres.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Conform CBRT, criptomonedele și alte active digitale de acest tip, bazate pe tehnologia registrului distribuit (distributed ledger technology - DLT), nu pot fi folosite, direct sau indirect, ca instrumente de plată.

"Furnizorii de servicii de plată nu vor putea să dezvolte modele de afaceri într-un mod în care criptoactivele sunt folosite, direct sau indirect, în furnizarea de servicii de plată și emitere de monedă electronică și nu vor putea să furnizeze servicii legate de astfel de model de afaceri", a informat Banca Centrală a Turciei.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

În ultimul timp s-a constat un boom al pieței criptomonedelor în Turcia, pe fondul deprecierii monedei naționale și a inflației ridicate.

Într-un comunicat în care explică motivul interdicției folosirii criptomonedelor și criptoactivelor, Banca Turciei susține că aceste active "nu sunt supuse unor mecanisme de supervizare și reglementare. Se consideră că folosirea lor pentru plăți ar putea cauza pierderi irecuperabile pentru părțile implicate în tranzacții și ele includ elemente care ar putea submina încrederea în metodele și instrumentele actuale de plată".

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Săptămâna trecută, autoritățile de la Ankara au cerut de la platformele de tranzacționare informații referitoare la utilizatori.

Legislația va intra în vigoare din 30 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
criptomonede