Grecia ridică restricțiile de carantină pentru vizitatorii neinfectați cu coronavirus din mai multe țări, precum Rusia și Australia

Grecia ridică restricțiile de carantină pentru vizitatorii neinfectați cu coronavirus din mai multe țări, precum Rusia și Australia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2021

Grecia ridică restricțiile de carantină pentru vizitatorii neinfectați cu coronavirus din mai multe țări, precum Rusia și Austrialia, mărind excepțiile înainte de deschiderea oficială pentru venirea turiștilor, de pe 15 mai, a anunțat Ministerul Transporturilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schimbarea, care are loc în timp ce Grecia a depășit pragul de 10.000 de decese din cauza Covid-19, urmează unei măsuri luate în această lună de ridicare a restricțiilor impuse vizitatorilor din țările UE, Statele Unite și Marea Britanie, printre alte țări, scrie News.ro.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Vizitatorii din aceste țări au permisiunea de a merge în Grecia fără a petrece o săptămână în carantină, atâta timp cât sunt vaccinați sau dau rezultate negative pentru coronavirus. Pe lângă Australia și Rusia, Grecia va mai ridica restricțiile pentru vizitatorii din Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda și Singapore, a anunțat ministerul într-un comunicat.

Vizitatorii din Serbia, Israel și Emiratele Arabe Unite vor fi, de asemenea, scutiți de cerința de carantină, începând de luni.

Grecia, care a ieșit anul trecut din primul val al pandemiei într-o formă mult mai bună decât multe alte țări din Europa, a fost lovită grav în ultimele luni, numărul crescând de pacienți exercitând presiuni mari asupra spitallor din multe zone.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Cu toate acestea, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat săptămâna trecută că pandemia dă semne de stabilizare și a confirmat planurile pentru deschiderea sectorului turistic vital pentru economia țării din 15 mai.

În pofida unui început dificil al vaccinărilor în Uniunea Europeană, guvernul elen spune că este mai bine pregătit pentru vară decât anul trecut datorită testelor pe scară largă, a hotelurilor pentru carantină și acțiunilor de vaccinare pe insulele mici și în rândul lucrătorilor din turism.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Autoritățile au raportat duminică 1.400 de cazuri noi și 57 de decese provocate de Covid-19.

Pandemia a provocat un total de 333.129 infecții în Grecia și 10.007 de decese.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
carantina