Turcia își închide spațiul aerian avioanelor ruse militare și civile care se duc în Siria

Turcia își închide spațiul aerian avioanelor ruse militare și civile care se duc în Siria

Mevlut Cavusoglu

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2022

Turcia și-a închis spațiul aerian avioanelor rusești care se duc în Siria, anunță ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu, potrivit agențiilor turce de presă, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Am închis spațiul aerian avioanelor militare ale Rusiei - dar și avioanelor civile - cu dstinația Siria”, anunță Mevlut Cavusoglu, fără să precizeze care este motivul acestei decizii, scrie News.ro

UE și-a finalizat legislația pentru a elimina zonele fără lege de pe internet. Va impune marilor platforme precum Google, Facebook sau Amazon să elimine mai bine conținutul online ilegal sau periculos CITEȘTE ȘI UE și-a finalizat legislația pentru a elimina zonele fără lege de pe internet. Va impune marilor platforme precum Google, Facebook sau Amazon să elimine mai bine conținutul online ilegal sau periculos

Șeful diplomației turce anunță că i-a comunicat această decizie omologului său rus Serghei Lavrov, care i-a comunicat-o președintelui rus Vadimir Putin.

Această interdicție urmează să fie valabilă timp de trei luni de zile, precizează ministrul turc, în contextul în care autorizații de acest tip se înnoiesc trmisterial.

Rusia, unul dintre principalii susținători ai regimului lui Bashar al-Assad de la începutul războiului cvil dn Siria, în 2011, nu a reacționat imediat.

Unii experți consideră că această închidetre a spațiului aerian turc riscă să complice sarcina armatei ruse, foarte prezentă în Siria.

Turcia, un stat membru NATO, depune eforturi, de la începutul războiului rus în Ucraina, să faciliteze o mediere între Moscova și Kiev și a refuzat, până în prezent, să se alăture sancțiunilor impuse de către Occident Rusiei, având grijă să păstreze, astfel, o linie deschisă la Kremlin.

Turcia a găzduit în două rânduri negocieri directe între cele două părți beligerante, la 10 martie, la nivel de miniștri, la Antalya (sud), și la 29 martie la Istanbul.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a apropiat de Moscova în ultimii ani, după o serie de neînțelegeri și de tensiuni cu Occidentul.

Turcia și Rusia au reușit să depășească o criză, după ce un avion de vânătoare rus a fost doborât de către turci, în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
spațiu aerian