Turcia vrea să-și majoreze veniturile din turism la 70 de miliarde de dolari

Turcia vrea să-și majoreze veniturile din turism la 70 de miliarde de dolari
scris 1 apr 2019

Ministerul Culturii și Turismului din Turcia a lansat un plan de diversificare a activităților din turism, care ar urma să stimuleze majorarea veniturilor din turism la 70 miliarde de dolari în 2023 și înregistrarea unui număr de 70 de milioane de vizitatori, informează publicația Daily Sabah.

Inițial, obiectivul autorităților pentru 2023 viza obținerea unor venituri din turism estimate la 50 miliarde de dolari și 50 de milioane de turiști, scrie Agerpres.

FOTO Facebook lansează o funcție care explică de ce apar anumite postări în News Feed CITEȘTE ȘI FOTO Facebook lansează o funcție care explică de ce apar anumite postări în News Feed

Relansarea turismului este crucială pentru Turcia, care se bazează pe valuta adusă de turiștii străini pentru a acoperi deficitul ridicat de cont curent.

Numărul turiștilor străini care au vizitat Turcia a crescut anul trecut cu peste 21%, la aproape 40 de milioane, cei mai mulți fiind din Rusia, Germania, Bulgaria și Marea Britanie. Veniturile din turism au urcat cu 12,3% anul trecut, la 29,5 miliarde de dolari, iar 81,8% din venituri au provenit de la vizitatorii străini și 18,2% de la cetățeni turci care trăiesc în străinătate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turcia
turism