Ucraina a extins investigația împotriva fondatorului Burisma, companie care se află la baza investigației pentru demiterea președintelui american Trump

Ucraina a extins investigația împotriva fondatorului Burisma, companie care se află la baza investigației pentru demiterea președintelui american Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2019

Ucraina a extins investigația împotriva fondatorului Burisma, compania energetică aflată la baza investigației pentru demiterea președintelui american Donald Trump, pentru a include suspiciunea de delapidare a fondurilor statului, a declarat miercuri procurorul general Ruslan Riaboșapka, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investigația din Congresul SUA pentru demiterea președintelui Trump se concentrează  pe aflarea dacă acesta a presat în mod incorect conducerea Ucrainei pentru a-l investiga pe Joe Biden, principalul său rival în cursa prezidențială din 2020, scrie News.ro.

Economistul șef al Băncii Centrale Europene exclude o recesiune în zona euro CITEȘTE ȘI Economistul șef al Băncii Centrale Europene exclude o recesiune în zona euro

Trump dorește ca Ucraina să deschidă o investigație împotriva lui Joe Biden și a fiului său Hunter, care a fost membru în consiliul de administrație al Burisma în perioada 2014-2019.

Procurorul care a investigat Burisma este Kostiantin Kulik, care s-a întâlnit cu Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump, pentru a discuta despre acuzațiile împotriva celor doi Biden.

După ce a preluat funcția de procuror general, Riaboșapka a lansat un audit larg al cazurilor penale, pentru a vedea dacă au fost instrumentate corect. Treisprezece dintre acestea se referă la fondatorul Burisma, Mikola Zlocevski, a declarat Riaboșapka.

Burisma nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Predecesorii lui Riaboșapka au gestionat o serie de investigații împotriva lui Zlocevski, un fost ministru pentru ecologie și resurse naturale multimilionar. Acuzațiile se referă la delicte fiscale, spălare de bani și de acordarea de licențe companiei Burisma în perioada în care Zlocevski era ministru.

Riaboșapka a spus că Zlocevski este suspectat acum de ”furt de fonduri guvernamentale pe scară deosebit de mare”, dar nu a oferit dovezi sau detalii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
burisma