Ucraina a legalizat consumul de canabis în scop medical

Ucraina a legalizat consumul de canabis în scop medical
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2024

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat o lege care legalizează consumul medical de canabis, potrivit unei baze de date parlamentare, a relatat Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Peste 6 milioane de persoane, inclusiv pacienți cu cancer, civili cu tulburare de stres post-traumatic și soldați răniți au nevoie de medicamente care conțin canabis, potrivit unui parlamentar ucrainean.

Bulgaria discută în SUA vânzarea rafinăriei Lukoil CITEȘTE ȘI Bulgaria discută în SUA vânzarea rafinăriei Lukoil

Legea semnată de Zelenski va intra în vigoare abia la șase luni după ce va fi publicată oficial, iar interdicția de a vinde sau de a furniza canabis pentru uz recreațional va rămâne în vigoare, scrie Agerpres.

Parlamentul ucrainean a sprijinit legislația susținută de voluntari în război în decembrie, însă politicieni din partidul fostului premier Iulia Timoșenko au împiedicat ca proiectul să ajungă pe masa lui Zelenski pentru a fi semnat. Ei cred că legea reprezintă o amenințare pentru viitorul țării.

Ministerul Sănătății din Ucraina a sprijinit legislația și urmează să prezinte o listă de boli și afecțiuni pentru care ar trebui prescris canabisul în scop medical.

Legislația prevede licențe speciale pentru cultivarea și vânzarea de canabis, precum și supraveghere video 24 de ore din 24 a producătorilor, accesibilă poliției.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
canabis